Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Διαμαρτυρία κατά της αφαίρεσης του γκράφιτι από το Πολυτεχνείο
Διαμαρτυρία κατά της αφαίρεσης του γκράφιτι από το Πολυτεχνείο thumbnail

Διαμαρτυρία κατά της αφαίρεσης του γκράφιτι από το Πολυτεχνείο

Μπορεί να ξεκίνησε σήμερα ο καθαρισμός του μαύρου γκράφιτι του Πολυτεχνείου, ωστόσο η διαδικασία διακόπηκε ξαφνικά και προτού φυσικά ολοκληρωθεί.


Ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός ότι στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί κείμενο που καλεί σε δράση κατά της αφαίρεσης του γκράφιτι. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ανάρτηση στη σελίδα του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός στο Facebook, η οποία καταλήγει ως εξής: «Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός καλεί σε δράση ενάντια στην καταστροφή ενός ακόμα "μνημείου" τέχνης, ενάντια στην "απομάκρυνση" του γκράφιτι στο Πολυτεχνείο και τη δίωξη των δημιουργών του. Σήμερα Δευτέρα στις 12.00 στην οδό Στουρνάρη. Ελάτε και φέρτε τη φαντασία σας και τα υλικά που την ντύνουν…».


Οπως ήταν φυσικό, οι εργαζόμενοι που είχαν αναλάβει τον καθαρισμό του γκράφιτι άφησαν όπως όπως τη δουλειά τους και εξαφανίστηκαν, φοβούμενοι για τα χειρότερα. Πάντως, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι εργαζόμενοι μετά από λίγη ώρα θα επιστρέψουν και θα συνεχίσουν τη δουλειά τους.


Ολόκληρη η ανάρτηση του θεάτρου Εμπρός έχει ως εξής: 

Μια μικρή ομάδα πολιτών διέκοψε την αφαίρεση του μαύρου γκράφιτι από το Πολυτεχνείο.


Μπορεί η ομάδα να ήταν μικρή, αλλά τα κατάφερε. Η διαδήλωση ενάντια στον καθαρισμό των γκράφιτι στο ιστορικό κτίριο ξεκίνησε με μια ανάρτηση στο Facebook από το λογαριασμό του Ελεύθερου Αυτοσχεδιαζόμενου θεάτρου Εμπρός (Διαβάστε την ανάρτηση πατώντας ΕΔΩ). Ετσι, γύρω στις 12 τα συνεργεία καθαρισμού του υπουργείου Πολιτισμού που είχαν πιάσει δουλειά από το πρωί τα μάζεψαν και έφυγαν υπό το φόβο επεισοδίων. Λίγα λεπτά αργότερα στην περιοχή κατέφθασε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που διαμαρτυρήθηκαν για την επιχείρηση αφαίρεσης του γκράφιτι με… πρωτότυπο τρόπο. Κάποιες από τις κυρίες που βρέθηκαν εκεί έβαψαν, μάλιστα, τα πρόσωπά τους στα χρώματα του γκράφιτι, έκαναν αλυσίδα, ενώ στα χέρια τους κρατούσαν χαρτιά που έγραφαν «η τέχνη είναι κοινό όφελος, όχι φθορά».


Η διαμαρτυρία, ωστόσο, δεν διήρκεσε πολύ και τα συνεργεία καθαρισμού επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της. 


axortagos

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X