Καταθέτει το υπόμνημα στο ΣτΕ

Την Τετάρτη εκπνέει η προθεσμία των 12 ημερών που έδωσε το ΣτΕ για να καταθέσουν η ΑΕΚ ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και οι “17” τα υπομνήματά τους προκειμένου στη συνέχεια να βγάλει απόφαση για τη συνταγματικότητα του νόμου για το ΡΣΑ, ωστόσο η “Ένωση” αναμένεται αύριο να καταθέσει το δικό της.
Το πολυσέλιδο υπόμνημα έχει συντάξει ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Χαράλαμπος Χρυσανθάκης σε συνεργασία με τους ανθρώπους της «Δικέφαλος 1924».
Σε αυτό γίνεται επεξήγηση όλων των ερωτημάτων που τέθηκαν από το δικαστήριο, το Δήμο και τους “17”, οι οποίοι επιχειρούν να προσβάλουν το νόμο και ουσιαστικά να μπλοκάρουν την κατασκευή της “Αγιά Σοφιάς”.
Μέσω αυτού, η ΑΕΚ εξηγεί γιατί είναι αναγκαία η παραχώρηση των επιπλέον στρεμμάτων, για ποιό λόγο δεν εμφανίζεται η ΠΑΕ στο δικαστήριο, παρουσιάζει όλες τις αποφάσεις της Γ.Σ. για την παραχώρηση του οικοπέδου από την Ερασιτεχνική στη “Δικέφαλος” καθώς και τα οφέλη που θα έχει το σωματείο.
Το ΣτΕ αφού παραλάβει όλα τα υπομνήματα θα εξετάσει διεξοδικά την υπόθεση και στη συνέχεια θα κληθεί να πάρει μία απόφαση που θα κρίνει αν η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να τρέξει τις διαδικασίες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, ή αν θα πρέπει να αναζητηθεί ένα εναλλακτικό πλάνο.

Σχετικά άρθρα