«Κρίθηκε από το πρώτο πεντάλεπτο»

Από το πρώτο πεντάλεπτο κρίθηκε ο αγώνας κόντρα στον Ολυμπιακό για τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο.
«Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράστασή του», ήταν τα πρώτα λόγια του κόουτς του «Δικέφαλου», ο οποίος παραδέχθηκε στην συνέχεια: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που κέρδισε δίκαια. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με την ποιότητα των παικτών του ήταν κυρίαρχος. Εμείς κάναμε ένα από χειρότερα πρώτα πεντάλεπτα του φετινού πρωταθλήματος, δεχθήκαμε 18 πόντους κι εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Ήμασταν άτολμοι, καθόλου αποφασιστικοί, δεν χρησιμοποιήσαμε έξυπνα τα φάουλ μας ώστε να σταματήσουμε τον αντίπαλο ακόμη και σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Κι όταν τα πράγματα εξελίσσονται έτσι, απέναντι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός δεν μπορείς να ελπίζεις σε κάτι καλύτερο. Μετά προσπάθησαν οι παίκτες, αλλά ήταν πολύ δύσκολο πάνω σ’ αυτή την άμυνα να ανατρέψεις το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε να είμαστε πιο έτοιμοι στα επόμενα παιχνίδια. Οι τραυματίες να επιστρέψουν γιατί για μας κάθε τραυματισμός είναι μεγάλο πρόβλημα».
«Δεν παίξαμε άμυνα, την άμυνα που είχαμε πει», τόνισε ο Μαρκόπουλος. «Αφήσαμε τον αντίπαλο να βάλει λέι απ κάτω από τα καλάθια».
Σε ερώτηση σχετική με την επιθετική αποτελεσματικότητα της ομάδας του ο προπονητής του ΠΑΟΚ απάντησε ότι: «Στην επίθεση μπορεί να βάλεις τα καλάθια ή και όχι. Δεν ήταν κακή η επίδοση των 34 πόντων στο πρώτο ημίχρονο. Το πρόβλημά μας ήταν ότι δεχθήκαμε 48 πόντους».
Μετά από ερώτηση σχετική με την 3η θέση και το γεγονός ότι πλέον την διεκδικεί και η ΑΕΚ που έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ, ο Μαρκόπουλος σχολίασε: «Ο στόχος της 3ης θέσης οριοθετήθηκε και βάσει της πορείας μας στον πρώτο γύρο. Εμπεριέχει άγχος και στρες, αλλά θα την διεκδικήσουμε. Για τα μπάτζετ που λέτε, με την ίδια έννοια γιατί να παίξουμε με τον Ολυμπιακό; Στο γήπεδο είναι πέντε εναντίον πέντε και κάνεις την προσπάθειά σου».
Ρωτήθηκε επίσης για το αν η ομάδα του φοβήθηκε τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό περισσότερο απ’ όσο έπρεπε: «Τώρα τι να σας πω; Δεν το φοβηθήκαμε, απλά δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Όταν παίζεις με Ολυμπιακό όπου γονάτισαν περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη, σκέφτεσαι πολλά, αλλά δεν φοβηθήκαμε».
«Πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο»
Ο Χρήστος Σαλούστρος, ο 25χρόνος φόργουορντ του «Δικέφαλου», υπογράμμισε ότι η απόδοση της ομάδας του ήταν πολύ άσχημη στο πρώτο ημίχρονο: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Θέλαμε να μπούμε δυνατά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν κάναμε αυτά που έπρεπε, είχαμε νεκρά διαστήματα. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και το έδειξε στο γήπεδο. Πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτό το ματς, γιατί έχουμε μπροστά μας έξι τελικούς. Ο Ολυμπιακός έχει από τις καλύτερες άμυνες, έχει δυνατά κορμιά κι εμείς δεν τα καταφέραμε στην πίεση που μας άσκησαν στο πικ εν ρολ. Συν τοις άλλοις, όταν προσπαθείς να μειώσεις και δέχεσαι τρίποντο ή καλάθι, αντί να τονωθεί ψυχολογία σου, μειώνεται και μετά πρέπει προσπαθήσεις πιο πολύ. Δεχθήκαμε τέτοια καλάθια, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που ήρθε η ήττα. Ήταν πολύ άσχημο το πρώτο ημίχρονο μας και δεν καταφέραμε ποτέ να γυρίσουμε το παιχνίδι».
«Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλά ποσοστά» παρατήρησε, επίσης, ο Σαλούστρος και σημείωσε: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν θέλω να πω πράγματα που δεν τα πιστεύω. Κάναμε κακό ματς, ήταν το χειρότερο μας παιχνίδι στην έδρα μας. Πρέπει όμως να αφήσουμε πίσω αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρων πρωτάθλημα κι αυτό αποδεικνύεται και από τη δυναμική που απέκτησε η ΑΕΚ όπου ήταν πολύ ανταγωνιστική στα ματς με τους μεγάλους. Εμείς διατηρούμε το αβαντάζ. Αυτή τη στιγμή είμαστε ισόβαθμοι με τον Άρη. Εμείς πάμε για να πάρουμε και τα έξι παιχνίδια και να δούμε την υπόθεση πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας».
 

Σχετικά άρθρα