Η 4η αποχώρηση Αναστασιάδη και η 3η επιστροφή Γεωργιάδη

Πρακτικά αυτό συνέβη στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ που βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο της απαξίωσης. Ο Άγγελος Αναστασιάδης αποχώρησε για τέταρτη φορά από την τεχνική ηγεσία, ενώ ο Γιώργος Γεωργιάδης ανέλαβε για 3η φορά τα ηνία της ομάδας και πάλι τέτοια εποχή. Και πάλι με τον Σαββίδη μεγαλομέτοχο. Όπως και να το δει κανείς, στον ΠΑΟΚ ζούμε μία επανάληψη γεγονότων και καταστάσεων. Προπονητής δεν μπορεί να στεριώσει από την αρχή έως το τέλος. Γίνονται λάθη, σοβαρά και από τους προπονητές, όμως ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί η σταθερή δομή διοίκησης μέσα στην ΠΑΕ, που θα επιτρέψει έναν προπονητή που θα αρχίσει το καλοκαίρι το έργο του, να το τελειώσει τον Μαίο.

Για να υπάρξει αναστροφή του κλίματος, πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα. Όχι ένα η δύο, αλλά συνεχόμενα. Και πραγματική διαφορά εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Η δουλειά του Γεωργιάδη τον οποίον ενεργοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιάκωβος Αγγελίδης, με την σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Σαββίδη (γιου του μεγαλομετόχου) μόνο εύκολη δεν είναι.

Όσο για την αποχώρηση του Αναστασιάδη και γιατί δεν μπόρεσε να πετύχει στην 4η παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ;

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ τους τρείς τελευταίους μήνες, είχε χαθεί η χημεία μέσα στα αποδυτήρια. Και υπήρξαν πολλοί λόγοι που φθάσαμε σε αυτό το σημείο. Η πρώτη σοβαρή ενδοοικογενειακή κόντρα έγινε μετά την μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού. Το είπε, εμμέσως πλην σαφώς ο Αναστασιάδης στην Μεσημβρία, μιλώντας στους παίκτες του ΠΑΟΚ και προφανώς το εννοούσε. Όταν ανέφερε πως μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, εσείς είχατε το κουμάντο της ομάδας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πριμ που είχε τάξει ο Σαββίδης στους παίκτες για εκείνη την μεγάλη νίκη, ήταν η μεγάλη αιτία για την πρώτη εσωτερική αναταραχή. Οι παίκτες εισέπραξαν το πριμ, αλλά δεν πήραν όλο το ποσό που είχαν ενημερωθεί αρχικά πως θα τους δώσει ο μεγαλομέτοχος. Η λανθασμένη παρέμβαση – τότε – του Αγγελου Αναστασιάδη, σε επικοινωνία με τον μεγαλομέτοχο, είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το ύψος του πριμ που θα έπαιρναν οι ποδοσφαιριστές, τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας αλλά και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτό είχε ως συνέπεια, να υπάρξουν αντιδράσεις και η ομάδα να μην έχει την γνωστή ταυτότητα που παρουσίαζε μέχρι τότε. Ήταν μία, από τις αρκετές αιτίες της κρίσης που εξελίχθηκε και σε αγωνιστική με την παρατεταμένη απώλεια βαθμών και στόχων.

Όταν χάνεται η χημεία, είναι πολύ δύσκολο μια ομάδα να σηκώσει κεφάλι. Δεν ήταν όμως η μοναδική αιτία.

Όσο για την 4η αποχώρηση Αναστασιάδη; Μάλλον, θα ειναι και η τελευταία για τον 62χρονο προπονητή όσον αφορά τις επαγγελματικές του σχέσεις με τον ΠΑΟΚ.

Σχετικά άρθρα