Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Ναι, είμαι Ελληνας αλλά δεν σπάω πιάτα κάθε βράδυ" – Καμπάνια εναντίον των στερεότυπων
"Ναι, είμαι Ελληνας αλλά δεν σπάω πιάτα κάθε βράδυ" - Καμπάνια εναντίον των στερεότυπων thumbnail

"Ναι, είμαι Ελληνας αλλά δεν σπάω πιάτα κάθε βράδυ" – Καμπάνια εναντίον των στερεότυπων

"Ναι, είμαι Ελληνας αλλά δεν σπάω πιάτα κάθε βράδυ, ούτε διασκεδάζω με τα χρήματα των Ευρωπαίων εταίρων μας. Εμένα η χώρα μου λέγεται Δημοκρατία της Τσεχίας και όχι Τσεχοσλοβακία που δεν υπάρχει πια. Είμαι Ισπανίδα αλλά δεν χορεύω φλαμέγκο και δεν μου αρέσει το χαμόν".
Φυλετικά, εθνικά και κάθε άλλου είδους ρατσιστικά στερεότυπα επιχειρούν να καταρρίψουν νέοι και νέες απ΄ όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας στην καμπάνια της οργάνωσης "Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων".


"Η εβδομάδα 14 – 22 Μαρτίου έχει ορισθεί ως εβδομάδα κατά του ρατσισμού και η 21η του Μαρτίου ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού. Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων ως μέλος του δικτύου United against racism, του ιδρύματος Anna Lindh και άλλων παρόμοιων δικτύων της κοινωνίας των πολιτών πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων, με την ονομασία LOVE RACE-SICM" ανέφερε ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Αρις Παράσχου.


 Μία από τις δράσεις κατά του ρατσισμού υλοποιείται στο facebook https://www.facebook.com/events/431825706976012/ όπου προσκαλούνται όλοι να αναρτήσουν μια φωτογραφία τους και να γράψουν ένα στερεότυπο που δεν τους αρέσει, καταδικάζοντας μ' αυτό τον τρόπο ρατσιστικές συμπεριφορές που αφορούν την εθνικότητα, τη σεξουαλική ταυτότητα, τα άτομα με αναπηρίες ή οτιδήποτε άλλο προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.


Παράλληλα, στο πλαίσιο της εβδομάδας κατά του ρατσισμού, αλλοδαποί εθελοντές της ΜΚΟ που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας σε προγράμματα της οργάνωσης, επισκέπτονται φροντιστήρια ξένων γλωσσών, όπου συνομιλούν, στην μητρική τους γλώσσα, με μαθητές για ζητήματα ρατσισμού.


"Μέχρι το προσεχές Σάββατο, έχουμε προγραμματίσει επισκέψεις σε διάφορα φροντιστήρια όπου εθελοντές μας θα μιλούν τουρκικά, ιταλικά, σερβοκροάτικα, αγγλικά και γαλλικά σε μαθητές που βρίσκονται σε καλό επίπεδο γνώσης της γλώσσας" ανέφερε ο κ. Παράσχου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X