Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πρόστιμο 75.000 ευρώ στα ανορεκτικά μοντέλα σύμφωνα με νέο νόμο στη Γαλλία
Πρόστιμο 75.000 ευρώ στα ανορεκτικά μοντέλα σύμφωνα με νέο νόμο στη Γαλλία thumbnail

Πρόστιμο 75.000 ευρώ στα ανορεκτικά μοντέλα σύμφωνα με νέο νόμο στη Γαλλία
Νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύσει στα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα να εργάζονται στον χώρο της μόδας αναμένεται να εγκρίνει η γαλλική κυβέρνηση.


"Είναι σημαντικό για τα μοντέλα της βιομηχανίας της μόδας να πούμε ότι πρέπει να τρώνε σωστά και να προσέχουν την υγεία τους, ειδικά για τις νέες γυναίκες που θεωρούν τα μοντέλα πρότυπο καλαισθησίας" , δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV. Σύμφωνα με ανακοινώσεις μάλιστα της υπουργού Υγείας, η γαλλική κυβέρνηση ενδέχεται να επιβάλει και πρόστιμα στα πρακτορεία μοντέλων ή τους οίκους μόδας που θα προσλαμβάνουν λιπόσαρκα μοντέλα, τιμωρώντας ακόμα και με φυλάκιση τους ατζέντηδες.


Στην περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, τα μοντέλα θα είναι υποχρεωμένα να ελέγχουν τακτικά το βάρος τους και προτού προσληφθούν σε μια δουλειά, να επιδεικνύουν μια ιατρική βεβαίωση που θα αποδεικνύει ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματός τους είναι τουλάχιστον 18, κάτι που ισοδυναμεί με βάρος περίπου 55 κιλών για ένα ύψος 1,75 μέτρων.


Στο νομοσχέδιο θα προβλέπονται πρόστιμα ύψους έως και 75.000 ευρώ για οποιαδήποτε παραβίαση, αλλά και ποινές φυλάκισης έως και 6 μήνες για τους υπεύθυνους της βιομηχανίας μόδας. Επιπλέον, θα επιβάλλονται πρόστιμα ακόμα και στην περίπτωση που δοθεί στη δημοσιότητα υλικό που ενθαρρύνει το υπερβολικά χαμηλό σωματικό βάρος.


Με αυτό τον τρόπο η Γαλλία γίνεται η τέταρτη χώρα που αποκλείει από τις επιδείξεις λιπόσαρκα μοντέλα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ισραήλ που υιοθέτησαν παρόμοιους νόμους στις αρχές του 2013.

axortagos

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X