Αρχική / More / Life stories / Ποια είναι η γυναίκα του Γκίκα Χαρδούβελη;Τι συνέβη με την γη που καταπάτησαν;
Ποια είναι η γυναίκα του Γκίκα Χαρδούβελη;Τι συνέβη με την γη που καταπάτησαν; thumbnail

Ποια είναι η γυναίκα του Γκίκα Χαρδούβελη;Τι συνέβη με την γη που καταπάτησαν;

Η Σούζαν Μπετζιάν η γυναίκα του νέου "τσάρου" της Οικονομίας εδώ και περίπου 30 χρόνια και, όπως αναφέρουν άνθρωποι κοντά στην οικογένεια Χαρδούβελη, θεώρησε ότι η ανέλιξη του συζύγου της σε αυτή τη θέση είναι η επιβράβευση έπειτα από μια μακρά πορεία στον χρηματοοικονομικό κλάδο, που ξεκίνησε από την εποχή των σπουδών του στο Χάρβαρντ, οπότε εργαζόταν στην κουζίνα και αργότερα στην ασφάλεια του διάσημου πανεπιστημίου των ΗΠΑ για να καλύπτει τα έξοδα των διδάκτρων.


Οι δυο τους γνωρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Μπέρκλεϊ, όταν ο κ. Χαρδούβελης πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για το διδακτορικό του στα Οικονομικά και η αρμενικής καταγωγής μετέπειτα σύζυγός του σπούδαζε χημικός μηχανικός και εν συνεχεία Οικκονομικά.Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ.


 Απόφοιτη του αυστηρού καθολικού σχολείου "Επίσκοπος Grimes", στις Ανατολικές Συρακούσες της Νέας Υόρκης, η δεσποινίς Μπετζιάν ενθουσιάστηκε από τον μετρημένο και σεμνό Ελληνα και από τότε έγιναν αχώριστοι, οργανώνοντας την κοινή ζωή τους επί αμερικανικού εδάφους.


Ο μεν κ. Χαρδούβελης έγινε δεκτός ως αναπληρωτής καθηγητής στο Barnard College του Πανεπιστημίου Κολούμπια, όπου εργάστηκε από το 1983 (εκεί γνώρισε και τον Λουκά Παπαδήμο), και στη συνέχεια ανέλαβε χρέη τακτικού καθηγητή στο Rutgers University της Νέας Υερσέης, από το 1989 μέχρι το 1993.


Η σύζυγός του, μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Columbia Business School, κέρδισε τη ζηλευτή θέση της αντιπροέδρου της JΡ Morgan – Chemical Bank, όπου παρέμεινε για επτά χρόνια, μέχρι το 1994. Τότε, όμως, είναι που μαζί με τον κ. Χαρδούβελη, με τον οποίο είχαν στο μεταξύ παντρευτεί και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, με τον ανερχόμενο πανεπιστημιακό να αναλαμβάνει στην κυβέρνηση Σημίτη αναπληρωτής του Λουκά Παπαδήμου στην EMI, τον προάγγελο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Η εγκατάσταση στην Αθήνα μπορεί να δυσκόλεψε αρχικά την κυρία Χαρδούβελη, ωστόσο ύστερα από μια μακρά περίοδο αποχής και έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στον ισχυρό αμερικανικό χρηματοοικονομικό οίκο, επέστρεψε δυναμικά στον επαγγελματικό στίβο, αναλαμβάνοντας για δεκατρία χρόνια, από το 2000 μέχρι το 2013, τη θέση της γενικής διευθύντριας των Inchcape Ασφαλίσεων, Eurolease, British Providence και Incredit της Toyota Hellas, εκτελώντας παράλληλα χρέη διευθύντριας Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής, συνεργαζόμενη με τον πρόεδρο και CEO της εταιρείας, Τάκη Αθανασόπουλο, συνάδελφο καθηγητή του κ. Χαρδούβελη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά και συντοπίτη του από την Αρκαδία.


 


Από τον περασμένο Ιανουάριο η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Kantor, η οποία μεταξύ άλλων έχει αναλάβει την εκπόνηση αρκετών μελετών για έργα της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και για ορισμένες μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. Ωστόσο, αποχώρησε τον Μάρτιο, πολύ πριν ο κ. Χαρδούβελης ενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα, αποφεύγοντας έτσι τα αρνητικά σχόλια περί ασυμβίβαστου μεταξύ των δραστηριοτήτων της ίδιας και του συζύγου της.


Το τελευταίο διάστημα, πάντως, η έμπειρη οικονομολόγος φαίνεται να έχει αφοσιωθεί στην εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, δραστηριότητα που για αρκετούς αποτελεί τη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Συγκεκριμένα, εργάζεται ως οικονομική διευθύντρια στην εταιρεία "Γαία". Πρόκειται για μια εταιρεία προώθησης ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, που ιδρύθηκε το 1995 από τον Αρη Κεφαλογιάννη, εξάδελφο του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Σήμερα, το 82% των πωλήσεων της εταιρείας, η οποία παράγει πλέον τα δικά της βιολογικά προϊόντα, πραγματοποιείται στο εξωτερικό, συγκεκριμένα σε συνολικά 16 χώρες του κόσμου.


  


Στις αρχές Οκτωβρίου 2014 ο τότε υπουργός Οικονομικών, κ. Χαρδούβελης είχε εξαγγείλει νομοθέτημα το οποίο θα επέτρεπε σε κατόχους καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων να τις νομιμοποιούν. Όπως αποκάλυψε το “HOT DOC” στο Τεύχος 63, ο Γκίκας Χαρδούβελης και η σύζυγός του Σούζαν Μπεζτζιάν, είναι κάτοχοι μιας τέτοιας δημόσιας έκτασης, πράγμα το οποίο πιθανότατα γνώριζαν όταν την αγόρασαν. Το ζεύγος Χαρδούβελη κατέχει την πλαγιά ενός βουνού με προνομιακή θέα στη θάλασσα. Πρόκειται για οικόπεδο 40 στρεμμάτων στα Πούλιθρα Αρκαδίας, κοντά στο Λεωνίδιο, τα 20 εκ των οποίων αποτελούν δημόσια γη.


Συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την αγοραπωλησία του οικοπέδου από τη σύζυγο Χαρδούβελη όπως επίσης και τις διαδοχικές αεροφωτογραφήσεις της περιοχής που εμφανίζουν την καταπατημένη έκταση ως δασική. Η παραδοχή όμως για το ότι είναι δημόσια έκταση προέρχεται από τις περιγραφές που υπάρχουν στα συμβόλαια. Σε αυτά δεν υπάρχει καμιά βεβαίωση Δασαρχείου πως η γη δεν είναι δημόσια ή δασική, αλλά ούτε τοπογραφικό, παρότι αυτό επιβάλλεται από τον νόμο.


Ο Γκίκας Χαρδούβελης και η σύζυγός του κλήθηκαν να παραδώσουν τη δημόσια καταπατημένη γη στον νόμιμο ιδιοκτήτη της. Δηλαδή στο κράτος. Άλλωστε κανένας νόμος δεν προβλέπει δικαίωμα χρησικτησίας σε δημόσια έκταση. Σε αυτήν την προτροπή φέρεται πως υπάκουσε η κα Μπετζιάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Realnews”, η οποία από τα συνολικά 40 στρέμματα στην επίμαχη περιοχή, κρατά τα 13 με την υπόλοιπη έκταση να κηρύσσεται αδέσποτη και να περιέρχεται στο κράτος. Η συμβολαιογραφική πράξη μεταγράφηκε στη μερίδα της κας Μπετζιάν στο Υποθηκοφυλακείο Πρασιών στο Λεωνίδιο στις 16 Ιανουαρίου 2015, με αντικείμενο πράξης την “παραίτηση από δικαίωμα κυριότητας” στην θέση Κέντρος της κοινότητας Πουλίθρων.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X