Έκανε το καθήκον της η Εθνική και νίκησε τη Σλοβακία

Σε ρυθμούς ρελαντί η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών έκανε το καθήκον της και πήρε τη νίκη επί της Σλοβακίας με 11-6 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του World League στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά “Π. Καπαγέρωφ”.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στην τελική φάση στο ματς κόντρα στην Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στις 14 Απριλίου, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής (είχε χάσει με 2 γκολ διαφορά στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στην Αθήνα, αλλά περιμένει να δει και τι θα κάνουν οι Ούγγροι στο δικό τους παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τη Ρουμανία).

Το αποψινό παιχνίδι με τη Σλοβακία δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας και στο ξεκίνημά του η Εθνική μας έδειξε λίγο μουδιασμένη και βρέθηκε ισόπαλη 2-2 στο τέλος του πρώτου οκτάλεπτου. Στη συνέχεια, πάντως, βρήκε ρυθμό, βελτιώθηκε σημαντικά στην άμυνά της όπου δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους, οι οποίοι απείλησαν μόνο με τον Φαμέρα (πέτυχε τα 4 από τα 6 γκολ της Σλοβακίας) και βρήκε λύσεις επιθετικά κυρίως στον παίκτη παραπάνω και από τον φουνταριστό και φυσικά από περιφέρεια.

Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας -που έχασε και πέναλτι με τον Φουντούλη- ήταν ο φουνταριστός της Χριστόδουλος Κολόμβος ο οποίος έδωσε και τις περισσότερες λύσεις, είτε σκοράροντας (πέτυχε 4 γκολ) είτε κερδίζοντας τις αποβολές. Πολύ καλός ήταν και ο τερματοφύλακας Γαλανόπουλος. Σημειώνεται ότι ο Θόδωρος Βλάχος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του εκτός από τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο, τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Ντεμπούτο με το σκουφάκι της Εθνικής ομάδας έκανε ο Μάριος Χατζηγούλας.

Η Ελλάδα είχε 4/7 παίκτη παπαρπάνω, 0/1 πέναλτι, 2 κόντρα, 2 φουνταριστό, 3 περιφέρεια. Η Σλοβακία είχε 3/8 παίκτη παραπάνω και 1/1 πέναλτι, 2 περιφέρεια.

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-1, 3-1, 2-2.

Σχετικά άρθρα