14 καταδικασμένες ψυχάρες έχασαν από Πανθρακικό και Μήτσιο

 
Ο μέτριος Πανθρακικός πήρε πολύτιμη νίκη επί του ΟΦΗ στην Κρήτη με 1-0, χάρη σε γκολ του Ιγκορ, ανέβηκε στους 31 βαθμούς και βύθισε ακόμη περισσότερο στα προβλήματά τους Κρητικούς που κατέβηκαν στον αγώνα με 14 παίκτες, ενώ είδαν τον διαιτητή Μήτσιο να αποβάλλει άδικα τον Μπολάκη στο 62ο λεπτό. Εντούτοις, με αριθμητικό μειονέκτημα και χίλια δεινά έπαιξαν με καρδιά, καλύτερα από τον Πανθρακικό, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, διεκδικώντας την ισοφάριση μέχρι τελικής πτώσης. Ο Πανθρακικός έμεινε ικανοποιημένος από τη νίκη και τους 3 βαθμούς που του έδωσαν πελώρια ανάσα. Η εικόνα του όμως ήταν αποκαρδιωτική για τα δεδομένα της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Oι 20 τελικές (έναντι τεσσάρων του ΟΦΗ) δεν αποδίδουν ποιοτικά χαρακτηριστικά στους φιλοξενούμενους. Σημαντική απώλεια ο σκόρερ, Ιγκορ που υπέστη κάκωση στο γόνατο.
Ο ΟΦΗ καλείται μέχρι τις 18.00 να βρει άλλο ένα σημαντικό ποσόν για να ορισθεί ο επόμενος αγώνας του, το Σάββατο, έπαιξε χωρίς κόσμο, λόγω τιμωρίας της έδρας του. Εκεί είναι το επόμενο ντέρμπι του, αν και πλέον είναι απίθανο να σώσει την παρτίδα μιας καταστροφικής χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα είναι καταδικασμένη.
 
Α’ Ημίχρονο
Με δυο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα πέντε λεπτά άρχισε τον αγώνα ο Πανθρακικός, μαζί και το σφυροκόπημα του ΟΦΗ. Πρώτα ο Τσουμάνης από δεξιά έπιασε διαγώνιο σουτ αμαρκάριστος, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Δυο λεπτά αργότερα, στο 5′ ο Λόρια απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Ντιγκινί. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, στην αμέσως επόμενη φάση προσπάθησε να επαναφέρει με βολέ, το πόδι του κόλλησε στο χορτάρι και τραυματίστηκε, αλλά συνέχισε το παιχνίδι.
 
Στο 16′ ο ΟΦΗ σταμάτησε να αμύνεται, βγήκε μπροστά και έκανε φάση με τον Μερεμπασβίλι έξω από την περιοχή και αριστερά να σουτάρει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός επιτέθηκε από τα αριστερά, ο Τσουμάνης σέντραρε, αλλά πριν οι συμπαίκτες του γίνουν επικίνδυνοι ο Φαζός έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια ο Εμπόου έπιασε κεφαλιά και μπλόκαρε ο Λόρια.
 
Οι φιλοξενούμενοι στο 27′ κέρδισαν φάουλ και το εκτέλεσαν αστραπιαία. Ο Τσουμάνης σέντραρε από αριστερά ο Κάσες στην κίνηση πλάσαρε με το δεξί σε κενή εστία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
 
Η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε στο 33′. Ο Κάσες πέρασε δυο παίκτες του ΟΦΗ έβγαλε κάθετη στον Ντιγκινί, αυτός όμως αν και τετ α τετ πλάσαρε για ακόμα μια φορά άουτ. Πλέον ο Πανθρακικός ασκούσε ασφυκτική πίεση.
 
Καρμπόν η ίδια φάση έγινε από τη δεξιά πλευρά στο αμέσως επόμενη λεπτό. Ο Ρομέου έκανε κάθετη πάσα στον Ιγκόρ, που βρήκε δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ (0-1) στο 34′.
Οι επικίνδυνες σέντρες συνεχίστηκαν, καθώς ο ΟΦΗ άφηνε πολλούς κενούς χώρους. Ο Κάσες, μετά από ασίστ του Τσουμάνη, από το πέναλτι σούταρε ακριβώς πάνω στον Λόρια που έδιωξε.
Οι φάσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 41′ ο Πανθρακικός απείλησε με στημένο λίγο έξω από το ημικύκλιο. Ο Ποτουρίδης έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 44′ ο Κάσες κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής από τον Φαζό που φλέρταρε με το πέναλτι. Ο Κάσες εκτέλεσε στο τοίχος, αλλά η μπάλα μετά από ολιγορία της άμυνας δεν έφυγε, έφτασε στον Εμποού που έπιασε δυνατό σουτ με τον Λόρια να κάνει μεγάλη επέμβαση. Η ταλαιπωρία του τερματοφύλακα του ΟΦΗ δεν είχε σταματημό και λυτρώθηκε μόνο όταν ο διαιτητής σφύριξε το τέλος του ημιχρόνου
Λίγο πριν το φινάλε ο Μακρής πάτησε τον Ίγκορ στον αστράγαλο, ενώ από την πρόσκρουση του γύρισε και το γόνατο.
 
Β’ Ημίχρονο
Ο Ίγκορ, σκόρερ του Πανθρακικού, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Τζάνη.
Στο 51′ ο Κουτσιανικούλης προσπάθησε να δώσει λίγη ζωή στον ΟΦΗ. Έκανε ωραία κίνηση και σούταρε με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Στην ευκαιρία απάντησε άμεσα με κεφαλιά άουτ ο Τζάνης.
Οι Κρητικοί απέκτησαν την κατοχή, αλλά τελική προσπάθεια έκανε ξανά ο Πανθρακικός με τον Ντιγκινί στο 60′, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια έγινε μια απίστευτη φάση. Ο Τζάνης βγαίνει από κάθετη πάσα μόνο με το τέρμα, τον ακολουθεί ο Μπολάκης, ο παίκτης του Πανθρακικού λίγο έξω από την περιοχή χάνει την ισορροπία του, ο Μήτσιος είδε μαρκάρισμα, δίνει φάουλ και δεύτερη κίτρινη στον Μπολάκη που αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, την άθλια ψυχολογία και το ότι ήταν πίσω στο σκορ ο ΟΦΗ προσπάθησε να παραμείνει ζωντανός, παίζοντας με φιλότιμο.
Στο 65ο λεπτό ο Κουτσιανικούλης σούταρε από αριστερά στην περιοχή, έπεσε στην αριστερή του γωνιά ο Αθανασιάδης και απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Στο 78΄ο Περογαμβράκης βρέθηκε μόνος στο ημικύκλιο της περιοχής του Πανθρακικού, αλλά έχοντας ανοιχτό πεδίο για σουτ και δυο συμπαίκτες αμαρκάριστους για πάσα, έκανε μια ξεψυχισμένη προσπάθεια που έφερε την μπάλα άουτ.
Οι Κρητικοί πάντως διεκδίκησαν την ισοφάριση με πάθος και όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει.
Ο Κουτσιανικούλης έκανε μόνος του προσπάθειες λέγοντας χαρακτηριστικά στον Αναστόπουλο «τρέχω και δεν έχω που να δώσω την μπάλα».
 
Που κρίθηκε:
 Ξεκάθαρα στις ελλείψεις του ΟΦΗ, οι παίκτες του οποίου παλεύουν φιλότιμα με τα θηρία. Ο Πανθρακικός ήταν απλά υποφερτός και σκόραρε, εκμεταλλευόμενος την πνευματική και σωματική εξάντληση του αντιπάλου. Ασφαλώς κρίθηκε και στην άδικη αποβολή του Μπολάκη με το παιχνίδι να έχει μισή ώρα ακόμα.
 
Παίκτης από χρυσάφι:
 Από χρυσάφι ουδείς. Άντε να βάζαμε από τους νικητές τον σκόρερ Ιγκόρ που αποχώρησε τραυματίας. Από χρυσάφι οι καρδιές όλων των παικτών του ΟΦΗ και του Νίκου Αναστόπουλου. Αγωνιστικά από χρυσάφι ο Λόρια που απέτρεψε μια βαριά ήττα. Χρυσάφι και για τον Κουτσιανικούλη που έτρεξε άπειρες φορές πάνω κάτω το γήπεδο με μπόλικο πάθος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.
 
Σφυρίχτρα:
 Ο Μήτσιος εφηύρε μαρκάρισμα και δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) εις βάρος του Μπολάκη στη φάση του 62ου λεπτού. Και μόνο γι’ αυτή τη φάση απέτυχε στην αποστολή του.
 
ΟΦΗ: Λόρια, Δαμιανάκης, Φαζός, Μονιάκης, Μπολάκης, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης
Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ντιγκινί, Εμπόου, Κάσες, Ρομέου, Μπαϊκαρά, Ίγκορ, Μελίσσης, Τσουμάνης,

Σχετικά άρθρα