Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Τι κρύβουν οι αλλαγές στη ροή και στις μέρες της περιόδου;
Τι κρύβουν οι αλλαγές στη ροή και στις μέρες της περιόδου; thumbnail

Ράνια, 34 ετών

Τι κρύβουν οι αλλαγές στη ροή και στις μέρες της περιόδου;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μία γυναικολογική ερώτηση. Είμαι 34 ετών, έχω τρία παιδάκια. Τα δύο πρώτα με φυσιολογικό τοκετό και το τρίτο καισαρική πριν 3,5 χρόνια. Η περίοδος μου φυσιολογική κάθε 28 μέρες πάνω κάτω. Μετά την καισαρική έχω περισσότερη ροή και κρατάει 57 μέρες. Τις τελευταίες δύο φορές όμως, μου ήρθε για 45 μέρες και την πέμπτη μέρα με ανοχτό καφέ χρώμα. Και η ροή λιγότερη από πριν, με κόκκινο ανοιχτό χρώμα. Είναι φυσιολογικό; Να σημειωθεί ότι είμαι αγχώδης και έχω και οζωδης βρογχοκήλη και θυρεοειδή, τον οποίο έχω να τον ελέγξω 2 χρόνια περίπου. Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος κάτι που δεν επιθυμώ καθόλου; Τι μπορεί να συμβαίνει; Σας ευχαριστώ πολύ.


Στο ερώτημα απάντησε ο Χριστόπουλος Παναγιώτης, Μαιευτήρας Χειρουργός – ΓυναικολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη,


Αρχικά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η περίοδος σας κυμαίνεται μέσα σε φυσιολογικά όρια. Αν μια γυναίκα έχει κάποια διαφοροποίηση στη ροή και στις ημέρες της περιόδου της, αυτό μπορεί να είναι προσωρινό και να μην υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαταραχή. Πολλές φόρες ακόμα και μια διαφοροποίηση στις συνήθειες μας, όπως ο ύπνος, το περιβάλλον μας ή η διατροφή, μπορεί να φέρουν κάποιες αλλαγές στον κύκλο. Αν όμως οι αλλαγές αυτές είναι μόνιμες και παρατηρούνται για κάποιους μήνες συνεχόμενα, τότε μπορεί να υπάρχει κάποια βαθύτερη διαταραχή. Οι ανωμαλίες του θυρεοειδούς είναι πολύ συχνά η αιτία. Εσείς  που αναφέρετε ότι έχετε πρόβλημα με το θυρεοειδή σας, καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο καθώς μπορεί να έχει απορυθμιστεί. Αν εξακολουθεί να εμφανίζεται κάποια διαταραχή στον κύκλο σας, τότε απευθυνθείτε σε κάποιο γυναικολόγο με γνώσεις πάνω σε αυτά τα θέματα.


 


Με εκτίμηση,


Χριστόπουλος Παναγιώτης MD, MSc, PhD, IFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X