Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Διακοπή αντισυλληπτικών – Πώς επηρεάζεται ο κύκλος περιόδου;
Διακοπή αντισυλληπτικών - Πώς επηρεάζεται ο κύκλος περιόδου; thumbnail

Νεφέλη, 38 ετών

Διακοπή αντισυλληπτικών – Πώς επηρεάζεται ο κύκλος περιόδου;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Έχω σταματήσει τα αντισυλληπτικά εδώ και δύο μήνες. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα αδιαθέτησα κανονικά ενώ τώρα ακόμα περιμένω. Είμαι στην τρίτη μέρα καθυστέρησης. Να κάνω τεστ εγκυμοσύνης ή είναι νωρίς ακόμα; Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας.


Στο ερώτημα απάντησε ο Χριστόπουλος Παναγιώτης, Μαιευτήρας Χειρουργός – ΓυναικολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη,
Πολύ μεγάλη σημασία έχει ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσατε τα αντισυλληπτικά. Επίσης σημαντικό είναι και το αν έχετε ελεύθερες επαφές και αν στοχεύετε σε εγκυμοσύνη ή όχι.


Αν τα ξεκινήσατε για λόγους αποκλειστικά και μόνο αντισύλληψης, και με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ελεύθερες επαφές, τότε καλό είναι να κάνετε ένα τεστ κύησης. Το τεστ, θα σας δώσει μια αρχική εικόνα, την οποία μπορείτε να επιβεβαιώσετε με εξέταση αίματος. Καλό είναι το τεστ να γίνεται όταν η γυναίκα εμφανίζει καθυστέρηση και όχι νωρίτερα από αυτό, ώστε να έχει καλή αποτελεσματικότητα.  


Αν ξεκινήσατε τα αντισυλληπτικά για να διορθώσετε διαταραχές στον κύκλο σας, τότε πρέπει να βρούμε ποια είναι η αιτία των διαταραχών. Ας μην ξεχνάμε ότι οι διαταραχές του κύκλου μπορούν να ξαναεμφανιστούν σε σημαντικό ποσοστό γυναικών, όταν αυτές διακόψουν το αντισυλληπτικό.


Με εκτίμηση,


Χριστόπουλος Παναγιώτης MD, MSc, PhD, IFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X