Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Τι να πεις στο παιδί σου αν δεν έχεις χρήματα
Τι να πεις στο παιδί σου αν δεν έχεις χρήματα  thumbnail

Αναστασία, αναγνώστρια του boro.gr

Τι να πεις στο παιδί σου αν δεν έχεις χρήματα

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Kαλησπέρα η κόρη μας είναι A λυκείου και θέλει να πάει πενταήμερη εκδρομή υπάρχει οικονομικό πρόβλημα γιατί μόνο η μητέρα της δουλεύει πληρώνει, δάνειο, σπιτιού, φροντιστηριο, φαγητό κι έχουμε και χρέη γιατι δε φτάνουν τα χρήματα για μια τετραμελή οικογένεια, πειτε μου τι να κάνουμε; Ευχαριστω. 


Αγαπητή αναγνώστρια στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Γιώργος Πανταζόπουλος 


Γιώργος Πανταζόπουλος


Εφόσον υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια, καλό θα ήταν η κόρη να είναι ενήμερη της όλης κατάστασης. Μπορείτε να εξηγήσετε με όμορφο και απλό τρόπο πως η οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και αυτή την στιγμή δεν έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε την εκδρομή της. Μπορείτε να της πείτε, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, πως αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα απλά τώρα ένα εξτρά έξοδο θα επιβαρύνει κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αν το κρίνετε εφικτό, μπορείτε να της θέσετε ένα χρονικό περιθώριο στο οποίο ενδεχομένως να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε μία επόμενη  εκδρομή. Ως γονείς δεν μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας έξω από την ενίοτε σκληρή πραγματικότητα γιατί με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μία ψεύτικη εικόνα η οποία δεν βοηθά στην υγιής συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X