Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Eισαγγελέας: Δεν παραγράφονται τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου
Eισαγγελέας: Δεν παραγράφονται τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου thumbnail

Eισαγγελέας: Δεν παραγράφονται τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου

Της Άννας Κανδύλης


«Η Αγκάθα Κρίστι (σ.σ. γέλια) να πει ορισμένα πράγματα», έτσι ξεκίνησε τη δευτερολογία της, η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, χρησιμοποιώντας ένα χαρακτηρισμό που εμμέσως της απέδωσε χθες ο κ. Τάκης Βασιλακόπουλος, ένας εκ των συνηγόρων του κ. Παπακωνσταντίνου.


«Πρέπει να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Έχω την αίσθηση ότι από τις  πραγματογνωμοσύνες αγνοήθηκαν τα πορίσματά τους. Έμειναν στο περιθώριο, ενώ είναι ότι πιο αντικειμενικό υπάρχει στη δικογραφία" ανέφερε η Εισαγγελέας.


Επανέλαβε επίσης ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού δεν έχουν παραγραφεί, δεν έχει επέλθει η αποσβεστική προθυμία, ενώ για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας -ένα από τα δύο που βαρύνουν τον πρώην υπουργό- η Εισαγγελέας τόνισε για τον υπολογισμό της ζημιάς σε βάρος του δημοσίου, στοιχείο απαραίτητο για τη θεμελίωση του αδικήματος, το δικαστήριο πρέπει να εκτιμήσει τη ζημιά με βάση τους ελέγχους που έγιναν στους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.


www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X