Αστέρες τίτλου Τσόρι, Φορτούνης!

Ο Ολυμπιακός με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε με την Ξάνθη, νίκησε με το ίδιο σκορ (2-0) τον Αστέρα και πλησιάζει προς την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος,καθώς απέχει πλέον έξι βαθμούς από τον Παναθηναίκό και ΄χει κι ένα παιχνίδι λιγότερο. 
Ηγέτης του Ολυμπιακού ήταν και πάλι ο Ντομίνγκες που άνοιξε το σκορ στο 13΄, ενώ ο Φορτούνης σφράγισε τη νίκη στο 83 την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε ξεπεράσει την πίεση του Αστέρα για την ισοφάριση, είχε δοκάρι με τον Χάρα και ευκαιρίες με τον Μπενίτες. 
 
Ο αγώνας:
 

Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε την υπεροχή του στο πρώτο 20λεπτο καθώς αυτή τη φορά μπήκε δυνατά στο ματς, εν αντιθέσει με τον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη, παρότι ο Περέιρα παρέταξε την ίδια ακριβώς 11άδα, με τον Σαλίνο και τον Χάρα ξανά βασικούς. Μετά από ένα άστοχο σουτ με τον Μιλιβόγεβιτς στο 4, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13′ με τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός δέχτηκε τη σέντρα του Αφελάι στην περιοχή και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια των στόπερ του Αστέρα να απομακρύνουν. Για τον Τσόρι ήταν το 10ο φετινό γκολ του
 
Στη συνέχεια ο Αστέρας επιχείρησε να ισορροπήσει και να απειλήσει, αλλά παρά κάποια λάθη της ερυθρόλευκης άμυνας δεν είχε κάποια σημαντική ευκαιρία, μένοντας με τα παράπονα για τη φάση του 29′ όταν ο Μάσα κόπηκε κακώς με οφσάιντ από τον βοηθό Βέρρη. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ στο 40, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Αφελάι από τη σέντρα του Τσόρι δεν βρήκε στόχο. Όπως και στο 43 όταν ο Μποτία αστόχησε για λίγο με κεφαλιά, από το κόρνερ του Ντομίνγκες.
 
Στην επανάληψη ο Αστέρας προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, είχε μεγάλη ευκαιρία με την κοντινή άστοχη κεφαλιά του Ιγκλέσιας στο 66, αλλά ο Ολυμπιακός με φρεσκάρισμα από τον Περέιρα που έβαλε Μπενίτες και Φορτούνη, πήρε ξανά μπροστά μετά το 70.
 
Σε εκείνο το λεπτό ο Σιόβας είχε ευκαιρία με κεφαλιά που έφυγε άουτ, ενώ στο 75 η κεφαλιά του Χάρα βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου.
 
Το 2-0 για τον Ολυμπιακό έγινε στο 83, με πρωταγωνιστή τον Ντοσεβί που σούταρε, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε και ο Φορτούνης πέτυχε το πέμπτο φετινό γκολ του σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.
 
Ο Ολυμπιακός είχε κι άλλες ευκαιρίες προς το τέλος κυρίως με τον Μπενίτες που ήταν πολύ δραστήριος. 
 
Παίκτης από χρυσάφι:
 
Ηγέτης για τους ερυθρόλευκους ήταν ξανά ο Ντομίνγκες, ενώ πολύ καλοί ήταν οι Ντοσεβί, Σαλίνο, όπως και οι αλλαγές. 
 
Που κρίθηκε:
 
Ο Αστέρας είχε τις ευκαιρίες του και προσπάθησε να πάρει το αποτέλεσμα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού.
 
Η σφυρίχτρα:
 
Καλή η διαιτησία του Βοσκάκη που σωστά δεν απέβαλλε τον Μποτία στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο Ρόλε δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ και υπήρχε δίπλα στη φάση και ο Σαλίνο. Λάθη σε οφσάιντ έκανε ο βοηθός Βερρης, μία φορά με τον Μάσα και μία με τον Τσόρι. 
 
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Ιγκλέσιας και Μποτία
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μασουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (56 Εντινγκά), Ντομίνγκες (65 Μπενίτες), Αφελάι (56 Φορτούνης), Ντοσεβί, Χάρα
 
ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κουρμπέλης (68 Μπαντιμπανγκά), Τσοκάνης, Ιγκλέσιας,Μουνάφο (79 Φερνάντεθ) , Ρόλε, Μάσα, Μπαράλες (86 Σκούρτης)

Σχετικά άρθρα