Δεν πρέπει να το λένε, αλλά…

Ο Ολυμπιακός πήγε μέσα σε μια μέρα στο +6 από τον Παναθηναϊκό, με ματς λιγότερο και με πλεονέκτημα ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Το να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να χαθεί ο φετινός τίτλος είναι πλέον κάτι περισσότερο από υπερβολικό, αλλά είναι λογικό μέσα στην ομάδα του Ολυμπιακού να περνάει ένα κλίμα συγκράτησης, έτσι ώστε να κατακτηθεί και μαθηματικά ο στόχος μέχρι να πανηγυριστεί.

Στο παιχνίδι με την εξαιρετική σε αγωνιστική οργάνωση και κυκλοφορία μπάλας ομάδα της Τρίπολης, ο Ολυμπιακός είχε να αντιτάξει εκτός από τη δεδομένη ποιότητα των παικτών του, το πείσμα νίκης και κυριαρχίας αυτή τη φορά από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού.

Το γρήγορο γκολ του Τσόρι έδωσε μετά από καιρό στον Περέιρα και στην ομάδα του την ευκαιρία να διαχειριστούν αλλιώς ένα σημαντικό παιχνίδι, δίχως την πίεση και το άγχος που υπήρχε στα προηγούμενα ματς, όταν ο Ολυμπιακός έτρεχε στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρει τα ματς.

Δίχως να φτάσει σε επίπεδα απόδοσης για ενθουσιασμό, ο Ολυμπιακός έκανε το κοινό του να χαρεί διότι δεν άφησε ποτέ το παιχνίδι δίχως να το παλεύει. Είτε για να εμποδίσει τους Αργεντινούς του Αστέρα να οδηγήσουν το ματς σε ισοπαλία, είτε για να πετύχει περισσότερα γκολ από αυτό του Φορτούνη που τελικά σφράγισε τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε σήμερα εκτός από τους τρεις βαθμούς και την πίστη πως κάποιοι παίκτες του, από αυτούς που δεν θεωρούνται πρώτης γραμμής, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τόσο στο φινάλε της φετινής σεζόν όσο και στην επόμενη. Ο Ντοσεβί ανεβαίνει διαρκώς, ο Σαλίνο κάνει ποιοτικά παιχνίδια και έχει αντικαταστήσει επάξια τον Ομάρ, ο Μπενίτες δείχνει ότι πρέπει κάποια στιγμή να παίξει βασικός και ο Χάρα μπορεί να μην είναι φορ- φόβητρο, αλλά το κάθε προσεκτικό μάτι παρατηρεί τη χρησιμότητά του στον αγωνιστικό χώρο και στο επιθετικό πλάνο.

Στα επόμενα ματς ο Ολυμπιακός θα κληθεί να πάρει τους βαθμούς για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, αλλά και να τσεκάρει με μεγαλύτερη άνεση το ρόστερ του σε βάθος, ενόψει των αποφάσεων για αυτό της προσεχούς περιόδου…

Σχετικά άρθρα