Αρχική / Πολιτισμός / City life / Έκθεση: Η ανθρώπινη μορφή στο έργο 30 καλλιτεχνών
Έκθεση: Η ανθρώπινη μορφή στο έργο 30 καλλιτεχνών thumbnail

Έκθεση: Η ανθρώπινη μορφή στο έργο 30 καλλιτεχνών

Μια ιδιαίτερη έκθεση με τίτλο «Μορφών Δημιουργία. Η ανθρώπινη μορφή στο έργο 30 Ελλήνων καλλιτεχνών», φιλοξενείται στην S.G. Art Gallery, με επίκεντρο την ανθρώπινη φιγούρα.


Η εικαστική αυτή έκθεση παρουσιάζει τις διαφορετικές προσεγγίσεις 30 Ελλήνων καλλιτεχνών στο θέμα της ανθρώπινης μορφής και στοχεύει να αναδείξει την πολλαπλότητα των εικαστικών προσεγγίσεων στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και την εξέλιξη που συντελέστηκαν τον τελευταίο αιώνα. 


Η ελληνική τέχνη, από την αρχαιότητα, ήταν έντονα ανθρωποκεντρική. Η ανθρώπινη φιγούρα είναι άλλωστε ένα ιδανικό θέμα για παρατήρηση, μελέτη και πειραματισμό, που μπορεί να αναδείξει τη διαφορετικότητα.


Έτσι, ο τρόπος με τον οποίο αποδίδεται στα έργα το εικονιζόμενο πρόσωπο, έχει μεγάλη ποικιλομορφία. Άλλοτε χρησιμοποιείται αλληγορικά, άλλοτε ως πιστό ομοίωμα κι άλλοτε με διάθεση εξιδανίκευσης.


Από τον ρεαλισμό του Τσαρούχη μέχρι τον εξπρεσιονισμό του Μυταρά, ανοίγεται ένα πεδίο διαλόγου που καταλήγει στα έργα νεώτερων καλλιτεχνών.


Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι ζωγράφοι: Γ. Τσαρούχης, Γ. Γαϊτης, Χ. Καράς, Δ. Μυταράς, Χ. Μπότσογλου, Κ. Κατζουράκης, Δ. Σκουλάκης, Γ. Ρόρρης, Ε. Κανά, Α. Νικολάου, Β. Ρήνας, Σ. Βατανίδης, Ν. Στρατάκης, Π. Τούντας, Β. Παπανικολάου, Ε. Προκοπίου, Σ. Αδριανός, Ν. Μπαχάρας, Ν. Κλουβάτος, Δ. Μεγγρέλη, Μ. Βάλλα και οι γλύπτες: Θ. Απάρτης, Κ. Κλουβάτος, Α. Πατσόγλου, Ι. Σπητέρη, Α. Ραπτοπούλου-Πατσόγλου, Κ. Ανάνιδας,  Χ. Λαζαράκης,  Χ. Ευσταθίου.


Πληροφορίες: S.G. art gallery, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, διάρκεια μέχρι τις 27 Μαρτίου.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X