Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Γιατί οι Έλληνες μεγιστάνες δε δίνουν λεφτά για το χρέος;
Γιατί οι Έλληνες μεγιστάνες δε δίνουν λεφτά για το χρέος; thumbnail

Γιατί οι Έλληνες μεγιστάνες δε δίνουν λεφτά για το χρέος;

Δεν θα μπορούσαν είκοσι μεγιστάνες να συγκεντρώσουν 200.000.000 ευρώ για την επισιτιστική κρίση; 
(Από τον Εκδότη)


ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ


Του
Ι.Ν. Φιλιππάκη


ΑKOYME τις τελευταίες μέρες ατέρμονες συζητήσεις και συνεχείς διαξιφισμούς για τον περίφημο νόμο που αφορά την «επισιτιστική κρίση». Το βασικό επιχείρημα αυτών που επέκριναν τον χρόνο (μόνο;) ψήφισής του ήταν ηοικονομική επιβάρυνση που θα προκαλέσει η έγκριση που έλαβε την Τετάρτη μετά τα μεσάνυχτα από τη Βουλή! Διατυμπανίζουν ότι αποτελεί μονομερή ενέργεια (sic) και άρα πρωτοβουλία επικίνδυνη να δυναμιτίσει τη διαπραγμάτευση, στο μέσον της οποίας βρίσκεται η χώρα.

Ποιο το κόστος του συγκεκριμένου νόμου; Εκτιμάται στα 200.000.000 ευρώ! Αναρωτιόμαστε: Δεν υπάρχουν είκοσι (20) Ελληνες που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν αυτό το ποσόν; Πού είναι η περίφημη Αρχουσα Τάξη; Πού βρίσκονται τόσα χρόνια οι «απόγονοι» των Μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών; Εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, κρύβονται στις αμύθητης πολυτέλειας επαύλεις τους ή ταξιδεύουν με τα πρωτοφανούς μεγέθους σκάφη τους. Συνεχίζουν να «ροκανίζουν» τη δημόσια περιουσία, συνεχίζουν να «φοροδιαφεύγουν», συνεχίζουν να προωθούν στην «τρόικα», μέχρι χθες, στους «θεσμούς» πλέον, τις ιδέες για την εξυπηρέτηση των ατομικών επιχειρηματικών συμφερόντων τους!

Ας θυμηθούμε ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα (π.χ. στην Ιταλία) οι μεγάλοι επιχειρηματίες πήραν πρωτοβουλίες. Πόσο δύσκολο θα ήταν για τον ΣΕΒ ή για την ΕΕΕ (Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών) να κάνουν μια θεαματική, πράγματι, κίνηση για να βοηθήσουν άμεσα τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, αλλά και να δώσουν αέρα στα φτερά της χώρας, που δίνει μία από τις πιο σκληρές μάχες της; Θα έδιναν ένα καλό μάθημα στους ανά τον κόσμο υβριστές της πατρίδας μας και θα τους υπενθύμιζαν τη μοναδικότητα της Ελληνικής Ψυχής.

Γιατί Ελλάδα δεν είναι ούτε ο Τσίπρας ούτε, φυσικά, οΣαμαράς! Ελλάδα είναι ο απόμαχος της ζωής που ψάχνει στους κάδους σκουπιδιών την τροφή του, ο 19χρονος που παίρνει τον δρόμο της ξενιτιάς, ο επιχειρηματίας που αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή τη δουλειά του. Ελλάδα είμαστε όλοι μας!
Eφημερίδα Δημοκρατία 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X