Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Καραμανλής για Τσίπρα: Ο μικρός κατάφερε ό,τι δεν κατάφεραν όλοι οι άλλοι
Καραμανλής για Τσίπρα: Ο μικρός κατάφερε ό,τι δεν κατάφεραν όλοι οι άλλοι thumbnail

Καραμανλής για Τσίπρα: Ο μικρός κατάφερε ό,τι δεν κατάφεραν όλοι οι άλλοι


Ως επιτυχία του Αλ. Τσίπρα θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με το "ιερατείο" της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες – Θεωρεί ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο "αριστερής παρένθεσης"
Ο Κ. Καραμανλής, σε συνομιλίες που είχε με συνεργάτες του, επισημαίνει ότι "ο μικρός έκανε ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι", εννοώντας προφανώς τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν διαπραγματεύτηκαν σχεδόν ποτέ και απλώς επικύρωναν τις εντολές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.


Εκτιμά, κατά τις πληροφορίες μας που προέρχονται από συνομιλητή του, ότι είναι πολύ σημαντικό, ότι ο Αλ. Τσίπρας έφερε στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της διαπραγμάτευσης τη δεινή ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και μάλιστα πέτυχε μέσω της διαπραγμάτευσης να δοθεί "πακέτο βοήθειας" για την αντιμετώπισή της.


Επίσης εκτιμά ως θετικά απ' τη συνάντηση Τσίπρα με τους "εφτά" το ότι τελικά δεν επέμειναν στο βέτο για τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και –φυσικά- την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει "Grexit".


Γενικά θεωρεί τα αποτελέσματα της συνάντησης ως ένα "έντιμο συμβιβασμό" και πιστεύει πως "βήμα προς βήμα" απομακρύνεται το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης", ένα σενάριο στο οποίο άλλωστε ποτέ δεν πίστεψε…


Βέβαια θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαίο η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει πολύ σύντομα πίνακα συγκεκριμένων και απολύτως κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων, ώστε να μην χαθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης.


Αυτό το θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό και προσθέτει ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει και ότι σε αυτό το ζήτημα έχουν παρουσιαστεί καθυστερήσεις.newsbomb

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X