Το πιο νόστιμο πρωινό: Ράβδοι με βρώμη και μπανάνα

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li>150 γρ. βούτυρο αγελάδας</li>
<li>75 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη</li>
<li>50 γρ. μέλι</li>
<li>350 γρ. νιφάδες βρόμης</li>
<li>50 γρ. φουντούκια, κοπανισμένα</li>
<li>½ κ.γ. κανέλα</li>
<li>½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ</li>
<li>2 μπανάνες πολτοποιημένες</li>
</ul>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ</strong></span></p>
<p> </p>
<p>Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φουντούκι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρόμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την μπανάνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο χαμηλό τσέρκι ή ταψάκι περίπου 20×20 εκ. και ύψους 2 εκ. Το πιέζουμε προς τα κάτω να ισιώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια. </p>
<p> </p>
<p>http://www.steliosparliaros.gr/</p>

Σχετικά άρθρα