Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προκαλεί ο Βαρουφάκης πρόβλημα; Τι απαντά ο Τσίπρας (βίντεο)
Προκαλεί ο Βαρουφάκης πρόβλημα; Τι απαντά ο Τσίπρας (βίντεο) thumbnail

Προκαλεί ο Βαρουφάκης πρόβλημα; Τι απαντά ο Τσίπρας (βίντεο)

O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το αν ο υπουργός ΟικονομικώνΓιάνης Βαρουφάκης δημιουργεί προβλήματα με την παρουσία του απάντησε: "Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως εδώ βρισκόμαστε σε μια σκληρή διαπραγμάτευση και ότι οι αντιθέσεις που έχουμε έχουν ισχυρό πολιτικό φορτίο. Δεν έχει νόημα ούτε να προσωποποιούμε την αντιπαράθεση, ακόμα δεν έχει ίσως νόημα να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρόκειται για μια αντιπαράθεση μεταξύ κρατών. Δημιουργείται μια ψευδής εντύπωση ότι εδώ υπάρχει μια ελληνογερμανική κόντρα. Όχι, εδώ υπάρχει μια πολιτική κόντρα. Έχουμε μια ευρωπαϊκή ένωση η οποία κινείται σε μια συντηρητική νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και έχουμε ξανφικά μια κυβέρνηση εντός της ευρωζώνης που έχει που έχει μια εντελώς διαφορετική αντι-νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Αυτό αποτελεί εκ των ων ουκ ανευ μια πολιτική σύγκρουση".


"Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, στο πλαίσιο αυτής της διαπραγμάτευσης υπάρχουν πολιτικές κόντρες, πολιτικές διαφωνίες, η θέση του υπουργού Οικονομικών είναι ούτως ή άλλως μια δύσκολη θέση. Όποιος και να ήταν σε αυτήν την θέση θα δεχόταν πυρά. Υπήρξε μια προσπάθεια αποδόμησης του Γιάνη Βαρουφάκη από μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου και συνεχίζεται αυτή η προσπάθεια. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τον υπουργό Οικονομικών στην προσπάθειά του" τόνισε ο Πρωθυπουργός.


 www.enikos.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X