Θα πήγαινε για ημιτελικά…

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να πάει πολύ μακριά στην Ευρώπη τη χρονιά του αποκλεισμού του από την Μέταλιστ, από την οποία αποκλείστηκε στο Καραίσκάκη με δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο.
 
Και στο Champions League πέρυσι, όταν δεν κατάφερε να κρατήσει στο Ολντ Τράφορντ το προβάδισμα των δύο γκολ που είχε κόντρα στην Μάντσεστερ Γ. 
 
Μήπως, όμως, τελικά η φετινή είναι η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού να φτάσει πιο πέρα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πορεία του; 
 
Η Ντνίπρο απέκλεισε στην παράταση με το γκολ του Κονοπλιάνκα τον Άγιαξ και τώρα έχει την ευκαιρία να πάει στους «4» με αντίπαλο την Μπριζ που είναι πρωτοπόρος στο Βέλγιο αλλά δεν είναι ούτε μεγαθήριο ούτε ανίκητη. 
 
Η Ντνίπρο που και στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό έδειξε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη ομάδα από την ελληνική. Και χρειάστηκε πολλά για να πάρει την πρόκριση. 
 
Στο Κίεβο τη μεγάλη βοήθεια του διαιτητή που δεν άφησε τον Ολυμπιακό να πάρει αποτέλεσμα ή έστω να βάλει ένα γκολ στο τέλος που θα του έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες στον επαναληπτικό. 
 
Τόσο στην Ουκρανία όσο και στο Καραϊσκάκη είχε επίσης πολλή τύχη. Με τα αυτογκόλ – ουσιαστικά – των ερυθρόλευκων στο πρώτο παιχνίδι. Και με το διπλό λάθος του Σαντάνα στο Φάληρο, όταν έγινε το 1-1 σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός είχε «πατήσει» την αντίπαλό του και είχε φουλάρει για την ανατροπή.
 
Στον επαναληπτικό άλλωστε, με το σκορ 1-1 στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον Ολυμπιακό να παίζει με 10 λόγω της αποβολής του Μιλιβόγεβιτς, οι ερυθρόλευκοι έκαναν πέντε ευκαιρίες για γκολ, διεκδικώντας την πιο μυθική πρόκριση όλων των εποχών, άσχετα με το τελικό 2-2.
 
Οι κληρώσεις της Ντνίπρο στη συνέχεια της διοργάνωσης επαναφέρουν στο μυαλό αυτά τα ματς και κάνουν πιο μεγάλο το κρίμα και το δυστυχώς για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού που τώρα θα μπορούσε να ονειρεύεται βάσιμα μέχρι και τον τελικό της Βαρσοβίας.

Σχετικά άρθρα