Με αλλαγές ο Παναθηναϊκός

Με τον Κόροιβο Αμαλιάδας αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός σήμερα (17:00) στο ΟΑΚΑ μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα.
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θέλει να χρησιμοποιήσει τους πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού όχι μόνο για να ξεκουράσει τα βασικά γρανάζια της πράσινης μηχανής αλλά και για να πάρουν χρόνο με σκοπό την μέγιστη δυνατή βελτίωση. Ο Αντώνης Κόνιαρης τέθηκε στη διάθεση του Μαυροβούνιου τεχνικού αφού συμμετείχε στο πρόγραμμα της προπόνησης ξεπερνώντας έτσι την ίωση που τον ταλαιπωρούσε. Από την άλλη μεριά ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την θλάση. 
Το μήνυμα που θέλει να περάσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σήμερα είναι κατά του ρατσισμού και της ενδοσχολικής βίας σε συνεργασία με την «Κιβωτό του κόσμου».
Για τη δράση αυτή του Παναθηναϊκού μίλησε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς στην «πράσινη» λέγοντας ότι: «Ειδικά τη σημερινή ημέρα οι ανθρώπινες σχέσεις θα πρέπει να βασίζονται στην εκτίμηση, τον αλληλοσεβασμό και την ισότητα. Μόνο με αυτές τις τρεις αρχές θα μπορέσουμε όλοι μαζί να «χτίσουμε» την κοινωνία που ονειρευόμαστε. Μια ιδανική κοινωνία η οποία θα… αποκλείει όλα αυτά τα φαινόμενα. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να καταλάβουμε όλοι μας πως κανείς δε διαφέρει από τον άλλον. Πως όλοι είμαστε ίσοι. Έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα. Θα πρέπει ο ένας στον άλλον να επιδεικνύει την απαιτούμενο σεβασμό και φυσικά όσοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθούν τις ευπαθείς ομάδες», είπε αρχικά ο Γιάνκοβιτς.  
«Αυτή νομίζω ότι θα ήταν η ιδανική αρχή για να μπορέσουμε να έχουμε τη ζωή που όλοι θέλουμε. Και το θέμα της ενδοσχολικής βίας είναι και αυτό θέμα… παιδείας. Αν δε δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν από μικρή ηλικία, ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος, τότε δεν έχουμε τύχη. Η απάντηση στα περισσότερα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν είναι η παιδεία και ο σεβασμός».
Και ολοκλήρωσε: «Θα ήθελα επίσης να πω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό που ο Παναθηναϊκός προχωράει σε αυτήν την κίνηση και αφιερώνει το σημερινό ματς στις συμπεριφορές κατά του ρατσισμού και της ενδοσχολικής βίας. Η ομάδα μας έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν τις ευαισθησίες της σε αυτά τα θέματα και νομίζω ότι αυτές τις κινήσεις πρέπει να τις… αντιγράψουν όλοι».

Σχετικά άρθρα