Αρχική / Media (old articles) / Νέα λειτουργία στο Android Lollipop κρατά τη συσκευή ξεκλείδωτη για όση ώρα το κρατάτε στα χέρια σας
Νέα λειτουργία στο Android Lollipop κρατά τη συσκευή ξεκλείδωτη για όση ώρα το κρατάτε στα χέρια σας thumbnail

Νέα λειτουργία στο Android Lollipop κρατά τη συσκευή ξεκλείδωτη για όση ώρα το κρατάτε στα χέρια σας

Η ιστοσελίδα Android Police ανακάλυψε μια νέα λειτουργία στο Android Lollipop, χάριν στην οποία η συσκευή θα παραμένει ξεκλείδωτη όταν αναγνωρίζει πως βρίσκεται στο χέρι του χρήστη για να μη χρειάζεται συνεχώς να ακολουθεί τη διαδικασία ξεκλειδώματος (PIN, password ή pattern). Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για όσες συσκευές έχουν αναβαθμιστεί σε Android Lollipop (ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν stock Android), αλλά για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί η έκδοση Google Play Services 7.0.97.

Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία “On-body detection” θα πρέπει να μεταβείτε στο μενού των Ρυθμίσεων -> Ασφάλεια -> Smart Lock. Για να σας εμφανιστεί η επιλογή, θα πρέπει να έχετε επιλέξει εξαρχής κάποιον τρόπο ξεκλειδώματος της οθόνης εκτός της ολίσθησης (Swipe).

Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία, η συσκευή θα παραμένει ξεκλείδωτο για όσο διάστημα αντιλαμβάνεται κράτημα ή κίνηση (π.χ. εντός τσέπης, τσάντας κλπ.). Μόλις σταματήσει η κίνηση, αν για παράδειγμα το αφήσετε επάνω σε τραπέζι, τότε κλειδώνει κανονικά και μόλις το σηκώσετε θα πρέπει να εισάγετε και πάλι τον κωδικό. Βέβαια, η συσκευή δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποιος είναι ο χρήστης που το κρατά στο χέρι του, επομένως, αν κλαπεί από μια τσάντα ο επιτήδειος θα έχει κανονικά πρόσβαση στα δεδομένα του θύματος τουλάχιστον μέχρι να σταματήσει να κινείται.

[via]

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X