Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Oι άνδρες με μεγάλα πόδια έχουν και μεγάλο πέος;
Oι άνδρες με μεγάλα πόδια έχουν και μεγάλο πέος;   thumbnail

Oι άνδρες με μεγάλα πόδια έχουν και μεγάλο πέος;

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά… 70 ολόκληρους μύθους για το σεξ εντόπισαν δύο αμερικανοί καθηγητές Παιδιατρικής, οι οποίοι θέλησαν να γράψουν ένα βιβλίο για τους νεαρούς ασθενείς τους που μπαίνουν στην εφηβεία.


Οι δρες Άαρον Ε. Κάρολ και Ρέιτσελ Βρίμαν, και οι δύο από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, έχουν μακρά ιστορία στο ξεδιάλεγμα της ήρας από το στάρι. Τον Δεκέμβριο του 2007 είχαν δημοσιεύσει στο επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal» εκτενές άρθρο για επτά μύθους για την υγεία που πιστεύουν ακόμα και γιατροί (π.χ. ότι το ημίφως καταστρέφει τα μάτια), ενώ έναν χρόνο αργότερα έγραψαν αντίστοιχο άρθρο για έξι χριστουγεννιάτικους μύθους(π.χ. ότι η ζάχαρη κάνει υπερκινητικά τα παιδιά).


Ακολούθησε  ένα ολάκερο βιβλίο το οποίο είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μην καταπίνεις την τσίχλα σου… και άλλοι μύθοι, μισές αλήθειες και ψέματα για το σώμα και την υγεία» (Don’t swallow your gum. Myths, half truths and outright lies about your body and health), ενώ το ταξίδι τους στην σφαίρα των ιατρικών μύθων συνεχίστηκε το 2011 με το «Μην αλληθωρίζεις… θα κολλήσουν τα μάτια σου» (Don’t cross your eyes… They’ll get stuck that way).


Εφέτος, ήρθε η σειρά του σεξ, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, όπως λένε οι δύο επιστήμονες. «Ως παιδίατροι, πρέπει να ενημερώνουμε τους εφήβους για το σεξ και ως ερευνητές να τεκμηριώνουμε επιστημονικά τις απόψεις μας», γράφουν στην εφημερίδα «Daily Mail» ο δρ Κάρολ που είναι καθηγητής Παιδιατρικής και η δρ Βρίμαν που είναι επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής. 

Και συνεχίζουν: «Για να εξακριβώσουμε αν και τι ισχύει στο θέμα του σεξ, αναζητήσαμε τις επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε όλο τον κόσμο. Είναι εκπληκτικό πόσες έχουν γίνει γι’ αυτό».


Εκτός από πολλές, οι μελέτες είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικές. Τα… λαβράκια που έβγαλε η έρευνα των δύο γιατρών αποτελούν αντικείμενο του νέου τους συγγράμματος, το οποίο τιτλοφορείται «Μην το βάζεις αυτό εκεί!» (Don’t Put That in There!) και θα κυκλοφορήσει στα αμερικανικά βιβλιοπωλεία την 1η Ιουλίου 2014 (εκδ. St. Martin's Griffin).

Το μέγεθος του πέους…


Οι μύθοι καλύπτουν όλο το φάσμα του σεξ – από το μέγεθος του πέους έως το ποιος μπορεί να έχει οργασμό στον ύπνο και ποιος όχι – και όλες τις ηλικίες.


Μεταξύ πολλών άλλων, λ.χ. οι δύο επιστήμονες ανακάλυψαν πως διάχυτη εξακολουθεί να είναι η πεποίθηση ότι το μέσο μέγεθος του πέους στον ενήλικα άντρα είναι 18 εκατοστά, όταν στην πραγματικότητα κυμαίνεται μεταξύ 12,5 και 15 εκατοστών όταν είναι σε στύση και γύρω στα 9 εκατοστά όταν είναι χαλαρό.


Ένας άλλος μύθος είναι ότι δεν μπορεί ένας άντρας να υποστεί κάταγμα στο πέος. Η αλήθεια είναι πως όχι μόνο μπορεί να υποστεί κάταγμα, αλλά αν του συμβεί θα τρελαθεί και στον πόνο. Παρ’ ότι το πέος δεν διαθέτει οστά, οι ειδικοί αποκαλούν κάταγμα το σκίσιμο του χιτώνα που περιβάλλει το πέος.
 
Το κάταγμα αυτό κατά κανόνα συμβαίνει από απότομη κίνηση, όταν η γυναίκα «κάθεται» πάνω στον άντρα και με το βάρος της «συνθλίβει» το πέος το οποίο έχει πολύ σκληρή στύση, με συνέπεια εντονότατο πόνο και μεγάλο αιμάτωμα. 

Το κάταγμα του πέους είναι επείγον περιστατικό (το ιδανικό είναι να αντιμετωπιστεί χειρουργικά μέσα σε 6-8 ώρες από τη στιγμή που θα συμβεί), εκδηλώνεται κυρίως σε νεαρούς άντρες αλλά ευτυχώς είναι σπάνιο.


Μύθος είναι επίσης ότι το σεξ μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα. Αλλεπάλληλες μελέτες έχουν δείξει ότι λιγότερο από το 1% των εμφραγμάτων συμβαίνουν στη διάρκεια του σεξ, το οποίο δεν είναι περισσότερο επικίνδυνο από άλλες φυσικές δραστηριότητες – ούτε καν για ανθρώπους που ήδη έχουν περάσει έμφραγμα. 

Μάλιστα μία μεγάλη μελέτη είχε υπολογίσει πως για τους υγιείς, μη καπνιστές άντρες οι πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα στη διάρκεια του σεξ είναι μία στο εκατομμύριο.

…και των ποδιών


Όσοι, εξάλλου, πιστεύουν πως οι άντρες με μεγάλα πόδια έχουν και μεγάλο πέος, θα πρέπει να το ξεχάσουν: δύο μελέτες όλες κι όλες έχουν διεξαχθεί για το θέμα, και είχαν αντίθετα αποτελέσματα. Συνεπώς «το μόνο που μπορεί να δει κάποιος κοιτάζοντας τα πόδια ενός άντρα είναι το γούστο του στα παπούτσια», γράφουν οι δύο επιστήμονες.


Το σεξ δεν μπορεί επίσης να μας αδυνατίσει, εκτός κι αν κάνουμε με τις ώρες και με πολύ μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι ο μέσος άνθρωπος. Γι’ αυτόν τον «μέσο άνθρωπο» το σεξ είναι μία μετρίας εντάσεως άσκηση, που προκαλεί την καύση 3 θερμίδων το λεπτό στις γυναίκες και 4 θερμίδων το λεπτό στους άντρες (αντίστοιχα με το τζόγγινγκ οι γυναίκες καίνε σχεδόν 7 θερμίδες και οι άντρες σχεδόν 9). Η δε μέση διάρκειά του είναι γύρω στα 25 λεπτά (μαζί με τα προκαταρκτικά), οπότε δεν αρκεί για αδυνάτισμα.


Μέγας μύθος είναι επίσης η συνεχής ενασχόληση των ανδρών με το σεξ, καθώς αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως όχι μόνο δεν περιστρέφεται η ζωή τους γύρω από το κρεβάτι τους, αλλά οι μισοί δεν σκέφτονται καν το σεξ κάθε μέρα και το 4% ούτε καν κάθε μήνα – πόσο μάλλον καμιά 500αριά φορές την ημέρα, όπως είναι η ευρύτατα διαδεδομένη αντίληψη που τους θέλει να το σκέφτονται κάθε… επτά δευτερόλεπτα!


Όσον αφορά την συνήθεια πολλών αθλητών να αποφεύγουν το σεξ τη νύχτα πριν από έναν αγώνα, για να μην χάσουν τις δυνάμεις, την συγκέντρωση, την τεστοστερόνη ή οτιδήποτε άλλο, τα υπάρχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι όχι μόνο δεν έχει επιστημονική βάση, αλλά μπορεί και να βλάπτουν τις επιδόσεις τους! 

Και αυτό, διότι σε μία μελέτη διαπιστώθηκε πως ομάδα ανδρών που έκαναν σεξ το βράδυ πριν από έναν αγώνα, είχαν περισσότερη τεστοστερόνη στο αίμα τους το επόμενο πρωί και απέδωσαν πιο καλά. Άλλες μελέτες, εξάλλου, έχουν δείξει ότι το σεξ δεν επηρεάζει διόλου την δύναμη των μυών των ποδιών και των χεριών, τους χρόνους αντίδρασης και την ευλυγισία. Το διαβάσαμε στην εφημερίδα Τα Νέα 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X