Πως να φτιάξω την αγαπημένη όλωv στραπατσάδα?

<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>3 μεγάλες ώριμες ντομάτες (ή 1½ κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια)</li>
<li>1 κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ</li>
<li>το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες</li>
<li>50 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 πράσινη πιπεριά κέρατο + 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρια και κομμένες σε καρέ</li>
<li>6-7 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά</li>
<li>1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη</li>
<li>3 κουτ. σούπας φυλλαράκια δυόσμου, βασιλικού ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα (με διαφορετικά το καθένα γευστικό αποτέλεσμα)</li>
<li>1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></span></p>
<p> Αν πάρουμε καλές, υπαίθριες ντομάτες (από το Μάη και μέχρι και τον Οκτώβρη), τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, βγάζουμε με το χέρι ή με ένα μικρό κουτάλι τα σπόρια και τις πιέζουμε με το χέρι σαν να τις στύβουμε ώστε να απομακρύνουμε τα πολλά ζουμιά. Μετά τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Αν χρησιμοποιήσουμε ντοματάκια του κουτιού, κρατάμε τα υγρά της κονσέρβας για επόμενη χρήση (π.χ. μια σάλτσα) και ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια.</p>
<p> </p>
<p>Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (ξερό+φρέσκα) και τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα και αμέσως ρίχνουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη σπάτουλα για 1-2 λεπτά, ώστε να εξατμιστούν τα πρώτα υγρά που θα βγάλουν. Στη συνέχεια, μετριάζουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη (που θα ισορροπήσει την οξύτητα της ντομάτας), τη ρίγανη και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει σχεδόν η σάλτσα.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε απαλά αλλά συνεχώς ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το αυγό και να ενωθεί με τη σάλτσα, όχι παραπάνω από 4-5 λεπτά. Η στραπατσάδα πρέπει να είναι αφράτη και ζουμερή. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το φρέσκο μυρωδικό που επιλέξαμε, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αποσύρουμε. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p>http://www.gastronomos.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα