Γιαννιώτας: «Δώρο Θεού η κλήση στην Εθνική» (video)

Για την πρώτη κλήση του στην Εθνική ομάδα αλλά και για το στόχο της καθιέρωσης στη “γαλανόλευκης” μίλησε ο Γιάννης Γιαννιώτας. Με δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι του Αστέρα Τρίπολης στο youtube, ο νεαρός επιθετικός αναφέρθηκε στην πρώτη μέρα του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αλλά και στο γεγονός ότι είναι ο πρώτος παίκτης των Αρκάδων που καλείται στην Εθνική.
Οι δηλώσεις του:
Για το πώς έμαθε για την κλήση του: «Ενημερώθηκα από τα παιδιά της ομάδας μόλις τελείωσε η προπόνηση. Έχω περάσει από όλες τις Εθνικές ομάδες, αλλά το να πας στην Εθνική Ανδρών είναι η μεγαλύτερη τιμή όλων. Για κάθε ποδοσφαιριστή η στιγμή που θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα είναι ό,τι καλύτερο. Για μένα ήταν δώρο Θεού. Τα πιο σημαντικά συγχαρητήρια για εμένα ήταν της οικογένειάς μου και των ανθρώπων που έχω κοντά μου. Μίλησα με την οικογένειά μου, με τους φίλους μου και με τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει περισσότερο από όλους. Αυτό έπρεπε να κάνω. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου κερνούσαν τους φίλους τους».
Για τη συνέχεια με την Εθνική: «Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για μένα. Θέλω αυτό να είναι μόνο η αρχή. Το όνειρό μου πραγματοποιείται, αλλά για να ολοκληρωθεί θα ήθελα να παίξω πολλά παιχνίδια και πολλά χρόνια με την Εθνική μας».
Για την πρώτη ημέρα στην Εθνική: «Η αλήθεια είναι ότι ονειρευόμουν χρόνια αυτή τη στιγμή. Το καλό είναι ότι θα υπάρχουν και παιδιά από την Ελπίδων με τα οποία γνωριζόμαστε, οπότε δεν θα νιώθω πολύ περίεργα. Έχω μάθει τα καλύτερα για τα παιδιά της Εθνικής και ανυπομονώ για τη στιγμή που θα τους συναντήσω και θα τους κάνω συμπαίκτες μου».
Για το πρότυπο που είχε από διεθνή ποδοσφαιριστή: «Πιτσιρικάς έβλεπα τον Άγγελο Χαριστέα που με τα γκολ του μας έδωσε το Euro. Κυρίως έβλεπα τους επιθετικούς, που με ενδιέφεραν. Μου άρεσε πολύ ο Φάνης Γκέκας. Αλλά όλα τα παιδιά είναι για μένα μεγάλα παραδείγματα, σπουδαίοι επαγγελματίες και τρομεροί χαρακτήρες».
Για το πού είδε το Euro 2004: «Ήμουν στο χωριό και το βλέπαμε όλοι μαζί στην πλατεία. Νομίζω πήγαινα πέμπτη δημοτικού. Είναι σπουδαίο αυτό που γίνεται για μένα. Δεν κοιμήθηκα από τη χαρά μου, αλλά χαλάλι».
Για το πού είδε το τελευταίο Μουντιάλ: «Στην Γερμανία, αγωνιζόμουν εκεί. Το είδα με πολλούς Έλληνες, νομίζω ότι στα γκολ πανηγυρίζαμε περισσότερο από τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα. Αν κάποιος δεν το ζήσει αυτό, δεν θα με καταλάβει. Οι Έλληνες που ζουν έξω από τη χώρα αγαπάνε περισσότερο την Ελλάδα και την Εθνική από τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν. Απλά αυτό που έζησα ήταν κάτι μοναδικό και αν το ζήσει κάποιος, θα θυμηθεί τα λόγια μου».
Για το ότι είναι ο πρώτος παίκτης του Αστέρα που καλείται στην Εθνική: «Δεν το ήξερα. Σίγουρα αποτελεί και αυτό μεγάλη τιμή για εμένα. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά του Αστέρα, το αξίζουν».
Για το αν το περίμενε: «Υποψία μπαίνει όταν η ομάδα πάει καλά και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Τότε σίγουρα θα έρθουν και οι ματιές από την Εθνική. Η ομάδα έπαιζε Ευρώπη, ελκυστικό ποδόσφαιρο και είναι στις πρώτες θέσεις της Σούπερ Λίγκας. Υπήρχε, λοιπόν, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αποτελούσε όνειρό μου και δούλευα έξτρα για αυτό. Αν πιστεύεις, τα παιδικά όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Εγώ από μικρός όταν βάζω έναν στόχο δεν ησυχάζω μέχρι να τον καταφέρω. Και τώρα δεν ησυχάζω, γιατί θέλω να παίξω στην Εθνική πολλά χρόνια και να καθιερωθώ».
Για το ποιοι τον έχουν βοηθήσει στην καριέρα του: «Με βοήθησε πάρα πολύ η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Από εκεί και πέρα ο μάνατζέρ μου, ο Μάκης Μίχας και ο Πολ Κουτσολιάκος, ειδικά πέρυσι που είχα μια άσχημη χρονιά, δεν έπαψαν ποτέ να με πιστεύουν. Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά για να τους βγάλω ασπροπρόσωπους».

Σχετικά άρθρα