Αρχική / Πολιτισμός / City life / Μεγάλοι Έλληνες ζωγράφοι στο Ίδρυμα Κακογιάννης
Μεγάλοι Έλληνες ζωγράφοι στο Ίδρυμα Κακογιάννης  thumbnail

Μεγάλοι Έλληνες ζωγράφοι στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Σήμερα εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής με έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων από την ιδιωτική συλλογή Μαρία Αγγελοπούλου, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.


Έργα των Ακριθάκη, Βασιλείου, Γεραλή, Γουναρόπουλου,  Εγγονόπουλου, Κατζουράκη,  Κεσσανλή, Μπουζιάνη, Παρθένη, Πατρικαλάκη, Τέτση, Τσαρούχη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Ψυχοπαίδη και πολλών ακόμα μεγάλων ελλήνων ζωγράφων που ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή Μαρίας Αγγελοπούλου, θα εκτεθούν για λίγες ημέρες στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.


Το κοινό θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει μερικά εξαιρετικά κομμάτια ελληνικής τέχνης από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της χώρας μας.


H σχέση του Ευάγγελου και της Μαρίας Αγγελοπούλου με την Τέχνη ήταν βαθιά και ουσιαστική. Οι δυο τους εντρύφησαν σταδιακά και μυήθηκαν στην ανάγνωση των έργων και του ψυχισμού των ζωγράφων, και λάτρεψαν την  ζωγραφική.


Από το 1985 η Μαρία ξεκίνησε να συλλέγει έργα Ελλήνων ζωγράφων με ιδιαίτερη προσήλωση και το 2000 ακολούθησε η πρώτη της συμμετοχή σε δημοπρασία των Sotheby’s.


Μέσα από την έκθεση αυτή λοιπόν, επιχειρείται η προβολή των Ελλήνων ζωγράφων στο ελληνικό κοινό, με σκοπό να γνωρίσει μερικούς από τους καλύτερους ζωγράφους της χώρας μας. Η συλλογή "Μεγάλοι Έλληνες ζωγράφοι" δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί κι εμπλουτίζεται συνέχεια με έργα σύγχρονων ζωγράφων.


Πληροφορίες: Εκθεσιακός χώρος 1ου ορόφου, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418 550,  είσοδος ελεύθερη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X