Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Τι ρόλο παίζει η διαφορά ηλικίας στο σεξ;
Τι ρόλο παίζει η διαφορά ηλικίας στο σεξ;  thumbnail

Τι ρόλο παίζει η διαφορά ηλικίας στο σεξ;

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Tι ρόλο παίζει η διαφορά ηλικίας στο σεξ; 


Γενικά η διαφορά ηλικίας των δυο συντρόφων δεν έχει μεγάλη σημασία στην επίδοσή τους και στην απόδοσή τους στο σεξ όταν και οι δυο είναι νεότεροι από 45 ετών. Μετά από αυτή την ηλικία οι ανάγκες και οι δυνατότητες διαφοροποιούνται και είναι δυνατόν να εμφανιστούν προβλήματα δυσαρμονίας όταν ο ένας σύντροφος είναι πάνω από 50 ετών και ην διαφορά ηλικίας είναι κάτω από 15 χρόνια. Σημειώνεται επίσης ότι πέρα από τις διαφορές στο σεξ οι μεγάλες διαφορές ηλικίας δημιουργούν πολλές φορές και άλλα προβλήματα διαφοράς στη νοοτροπία, τις προσωπικές προσδοκίες και τον τρόπο ζωής. 


Πώς επηρεάζει η ρουτίνα τη σεξουαλική απόδοση; 


Είναι δυνατόν η ένταση των πρώτων ερωτικών επαφών ανάμεσα σε δυο συντρόφους να ενισχύεται από την επιθυμία της κατάκτησης και τη φαντασίωση για το τι θα συμβεί. αυτή η πραγματικότητα τροφοδοτεί την ήδη διαδεδομένη αντίληψη ότι οι πρώτες φορές είναι οι καλύτερες ενώ αργότερα η συνήθεια και η ρουτίνα αφαιρουν ένα μεγάλο μέρος της ευχαρίστησης στην σεξουαλική επαφή. 


Όσο όμως καλύτερα γνωρίζουμε τον σύντροφό μας τόσο και ο συντονισμός μαζί του είναι τελειότερος. Επιπλέον ένα ζευγάρι έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίζει την ερωτική του ζωή με διάφορους τρόπους. Το σεξ άλλωστε διαφέρει από τον πρωταθλητισμό. Μια επαφή μπορεί να είναι λιγότερο έντονη από μια προηγούμενη ή μια επόμενη, χωρίς αυτό να σημαίν ει ότι δεν είναι ικανοποιητική. 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X