Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μάρτιν Σουλτς: Μπορεί να υπάρξει νέα συμφωνία με την Ελλάδα!
Μάρτιν Σουλτς: Μπορεί να υπάρξει νέα συμφωνία με την Ελλάδα! thumbnail

Μάρτιν Σουλτς: Μπορεί να υπάρξει νέα συμφωνία με την Ελλάδα!

Μια μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, με τις πληροφορίες να βγαίνουν με το σταγονόμετρο, η αισιοδοξία του Μάρτιν Σουλτς, ενδέχεται να απηχεί το πραγματικό αποτέλεσμα της επαφής επί γερμανικού εδάφους.


Όπως αναμεταδίδει το Reuters, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλιου στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, εκτός από το θέμα των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία και την Ισπανία, αναφέρθηκε και στο ελληνικό θέμα και τόνισε χαρακτηριστικά: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πιστεύω πως θα έχουμε φτάσει σε μια συμφωνία που θα πρέπει να είναι επαρκής για να απελευθερωθεί η επείγουσα χρηματοδότηση προς την Ελλάδα».


Επισημαίνεται επίσης ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεων για την ανάκαμψη της παραπαίουσας οικονομίας της έως την επόμενη Δευτέρα, σε μια συμφωνία με τους εταίρους της που θα επιτρέψει την παροχή οικονομικής βοήθειας από τους πιστωτές ώστε να αποφευχθεί μια αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεων της χώρας, γεγονός που, όπως λέει το Reuters, εγείρει ανησυχίες στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ακόμα και για έξοδο της χώρας από το ευρώ. 


Παράλληλα, ο κ. Σουλτς θύμισε πως με αυτή την επικείμενη συμφωνία δεν ολοκληρώνονται οι ελληνικές υποχρεώσεις, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα πρέπει η Αθήνα να παρουσιάσει ένα μακρόπνοο πλάνο (από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η τετράμηνη παράταση). Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα έχει λιγότερο από τρεις μήνες στη διάθεσή της για να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο, λεπτομερές και τελικό σχέδιο».
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X