Για τη διγλωσσία υπάρχει υπεύθυνος

Η χθεσινή ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ήταν μία ακόμα ακατανόητη πράξη, η οποία προκάλεσε πανικό. Ο κόσμος της “Ένωσης”, που ούτως ή άλλως κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα, λόγω της τεράστιας προσμονής για την πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου, αναστατώθηκε χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος.
Ο συγκεκριμένος χειρισμός μόνο ως τραγικός μπορεί να χαρακτηριστεί. Και πλέον οι ευθύνες σε αυτή την υπόθεση είναι ξεκάθαρες. Αυτός που θεώρησε ότι έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση και να πει πράγματα που μόνο κακό έκαναν, έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Αλεξίου. Την υπογραφή του άλλωστε φέρει η ανακοίνωση της “Μάνας” ΑΕΚ.
Ο έκπτωτος πρόεδρος του σωματείου, ο οποίος από την εποχή της εκκαθάρισης της ΠΑΕ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο (αλλά κάποιοι επιμένουν να τον παρουσιάζουν ως “πολυεργαλείο”), ανέλαβε μία πρωτοβουλία η οποία έβαλε σε μπελάδες όχι μόνο την ΠΑΕ, αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
Διότι μέσα σε λίγες μόνο ώρες, άλλα έλεγε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, άλλα διέρρεε η ΠΑΕ και στο τέλος της ημέρας ο “Τίγρης” έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Απίστευτη διγλωσσία, με αποτέλεσμα κανένας να μη μπορεί να βγάλει άκρη και κανένας να μην πιστεύει τίποτα. Κάντε μία βόλτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα καταλάβετε τί εννοούμε.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το πλέον ουσιαστικό και το σωστό είναι να μιλάει ένας. Αυτός που ξέρει (τί και πως) και αυτός που έχει την απόλυτη αρμοδιότητα. Είναι σημαντικό να τηρείται μια ΜΟΝΟ γραμμή. Να μη δημιουργείται πανικός, ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχει φαινομενικά πρόβλημα. Διότι έτσι χάνονται ακόμα και οι εντυπώσεις. Αλλά αυτά φαίνεται ότι είναι… ψιλά γράμματα για κάποιους.
Εάν πλην του Αλεξίου, έχει αναμιχθεί και άλλος σε αυτή την ανακοίνωση, θα πρέπει ο Δημήτρης Μελισσανίδης να ξανακοιτάξει λίγο το… ρόστερ του. Διότι αυτές οι ήττες με αυτογκόλ δε χωνεύονται με τίποτα…
Τα πράγματα πάντως είναι απλά. Την ερχόμενη Δευτέρα υπάρχει ένα ραντεβού, όχι με το νομικό εκπρόσωπο του Υπουργείου, Κωνσταντίνο Διάκο, αλλά με τον ίδιο τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Τσιρώνη. Οι πληροφορίες λένε ότι η ΑΕΚ θα παραστεί και σε αυτή τη συνάντηση (την οποία φέρεται πως έχει ζητήσει ο Δήμος), προκειμένου να ανοίξει επιτέλους ένας δίαυλος επικοινωνίας.
Ωστόσο το πλέον σημαντικό ζητούμενο είναι το τί θα γίνει με το ΣτΕ. Αν η Κυβέρνηση δεν αλλάξει όλο το ΡΣΑ μέσα σε ένα βράδυ και η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου είναι θετική, η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα πρέπει την επόμενη κιόλας μέρα να ξεκινήσουν τις πράξεις. Διότι ο χρόνος έχει ξεκινήσει να στερεύει και η υπομονή να εξαντλείται.  Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα plan B. Το οποίο επισήμως δεν υπάρχει, αφού το ζητούμενο είναι μόνο ένα: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σχετικά άρθρα