Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Δες πόσο δυνατός είναι ο οργασμός στην εγκυμοσύνη και γιατί
Δες πόσο δυνατός είναι ο οργασμός στην εγκυμοσύνη και γιατί thumbnail

Δες πόσο δυνατός είναι ο οργασμός στην εγκυμοσύνη και γιατί

 EΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


 


Ποια στάση πρέπει να προτιμάει η έγκυος;


Θα πρέπει να διαλέγει μια αναπαυτική θέση φροντίζοντας επιπλέον να μην ασκούνται μεγάλες πιέσεις στο έβρυο. Τέτοια θέση είναι η θέση στο πλάι. 


Υπάρχουν περιπτώσεις που απαγορεύ­εται το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Οι περιορισμοί  της σεξουαλικής δροσιηριότπτος επβάλλονται σας προβληματικές εγκυμοσύνες και κυρίως όταν υπάρχει πόνος, εμφανιστεί αίμα οπό τον κόλπο παρατηρηθούν συστολές της μήτρας Τα συμπτώματα αυτά υποδηλώνουν ότι υπάρχει κίνδυνος αποβολής, οπότε είναι απαραίτητο η γυναίκα να συζητήσει το πρόβλημα με το γιατρό της. Σε  αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι νο αποφεύγεται η επαφή γιατί μπορεί νο επιδεινώσει την αιμορραγία ή νο προκαλέσει ενίσχυση των συστολών και αποβολή. Η βλάβη προκαλείται τότε είτε μηχανικά, από την πίεση του πέους, είτε με τις συσπάσεις της μήτρας κατά τη διάρκεια του οργασμού. 


Εχει η γυναίκα οργασμό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης; 


Οι ορμονικές αλλαγές στην εγκυμοούνη δεν επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τον οργασμό. Εκείνο που αλλάζει είναι η ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας. Υπάρχουν γυναίκες που αναφέρουν συχνότερα και ευκολότερους οργασμούς στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενώ άλλες παραπονούτναι ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα που φτάνουν μέχρι την πλήρη αδυναμία επίτευξης οργασμού. 


Γιατί μερικές γυναίκες χάνουν τον οργασμό τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; 


Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης η γυναίκα κυρίως απασχολείται με τη μητρότητα και κατά δεύτερο λόγο με τη σεξουαλικότητα. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις υπάρχει ενδόμυχα μια ανησυχία για πρόκληση βλάβης στο έμβρυο από τη σεξουαλική επαφή. Για το λόγο αυτό η γυναίκα δεν αφήνεται στον οργασμό. Σημαντικό επίσης ρόλο παίζουν οι αλλαγές του γυναικείου σώματος που παρατηρούνται και ο τρόπος μνε τον οποίο βιώνονται αυτές οι αλλαγές. Είναι δυνατό να αισθάνεται άβολα να ντρέπεται να φοβάται ότι δεν είναι επιθυμητή. 


Γιατί μερικές γυναίκες έχουν πολύ δυνατούς οργασμούς στην εγκυμοσύνη; 


Η περιοχή των γεννητικών οργάνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπαραιμεί. Συγκεντρώνεται δηλαδή πολύ αίμα στην περιοχή με αποτέλεσμα στη διόγκωση των οργάνων και τη διαφοροποίηση των ανατομικών σχέσεών τους. Αυτή η νέα κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει μια καινούργια αίσθηση στη σεξουαλική επαφή και κάποιες φορές έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη επιθυμία για σεξ ή και δυνατούς οργασμούς. Σε άλλες γυναίκες πάλι η εγκυμοσύνη αποτελεί στοιχείο βιολογικής και ψυχολογικ΄ςη ολοκλήρωσης που βοηθάει στον οργασμό. 


 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


 


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


 


Ε-mail: info@sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X