Βεζένκοφ: «Με νοιάζει μόνο το πως θα βοηθήσω τον Άρη»

Για την κατάκτηση του τίτλου του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής για τέταρτη φορά φέτος μίλησε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο οποίος τόνισε πως στη νίκη του Άρη με τον Πανιώνιο θα μπορούσε να είχε και καλύτερη απόδοση.
Οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:
Τι σημαίνει η ανάδειξη σου σε MVP της αγωνιστικής για τέταρτη φορά την φετινή σεζόν;
«Σίγουρα είναι τιμητικό να αναδεικνύεσαι πολυτιμότερος παίκτης μιας ολόκληρης αγωνιστικής, αλλά πρώτα κοιτάω την ομάδα και μετά τον εαυτό μου. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε τον Πανιώνιο, έστω κι αν στο τέλος χαλαρώσαμε και μειώθηκε η διαφορά. Οι νίκες της ομάδας είναι πάνω απ’ όλα. Αυτό ισχύει και στατιστικά, αφού το βραβείο του MVP δίνεται σε παίκτη ομάδας που κέρδισε, ακόμα κι αν κάποιος άλλος, ηττημένος, έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς».
Εάν πριν συμπληρώσεις τα 20 χρόνια σου αναδεικνύεσαι τέσσερις φορές MVP της αγωνιστικής, τι μπορείς να έχεις πετύχει στα 30;
«Δε θέλω να κοιτάζω τόσο μακριά. Με νοιάζει το τώρα, το πώς θα βοηθήσω τον Άρη να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες και να έχει ένα καλό τελείωμα στη σεζόν, σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μαραθώνιο όπως είναι ο φετινός. Πιστεύω ότι μπορούσα να παίξω καλύτερα κόντρα στον Πανιώνιο, έχασα αρκετά σουτ. Μακάρι στα 30 μου να είμαι γερός και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει, τα ατομικά επιτεύγματα δε με απασχολούν».
Ο Άρης βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, τι πρέπει να κάνει για να μείνει εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν;
«Το πρόγραμμα είναι δύσκολο για μας στη συνέχεια και είναι μονόδρομος να κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, όπως κάνουμε ως τώρα. Οι υπολογισμοί δε βοήθησαν ποτέ κανέναν και μπορούν να σε μπερδέψουν. Οπότε, στο μυαλό μας είναι μόνο η προσεχής αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Αγωνιστικά, ο στόχος μας είναι να διατηρήσουμε ως το τέλος της σεζόν τις αρχές μας και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των προπονητών, στοιχεία που μας βοήθησαν να έχουμε την έως τώρα καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Αν τα κάνουμε αυτά, μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό».
Αυτή την φορά τον τίτλο του MVP τον μοιράζεσαι…
«Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο να μοιράζονται δύο παίκτες το βραβείο του πολυτιμότερου, πόσο μάλλον ένας του Άρη και ένας του ΠΑΟΚ. Ο Λάνγκφορντ είναι καλός παίκτης, που ξέρει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα».

Σχετικά άρθρα