Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Κατρούγκαλος απαντά (ξανά) στο «Βήμα»: «Τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά»
Ο Κατρούγκαλος απαντά (ξανά) στο «Βήμα»: «Τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά» thumbnail

Ο Κατρούγκαλος απαντά (ξανά) στο "Βήμα": "Τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά"


Απαντήσεις μέσω Twitter έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη νέα επίθεση που δέχθηκε αναφορικά με την  πολύκροτη υπόθεση των ιδιωτικών συμφωνητικών με δημοσίους υπαλλήλους που είχαν μισθολογικές διαφορές με το Δημόσιο.


«Τα υποτιθέμενα νέα συμφωνητικά είναι της ίδιας αγωγής μιας μισθολογικής διαφοράς», υποστηρίζει ο κ. Κατρούγκαλος, εξηγώντας πως «όχι μόνο δεν αφορούν διαθέσιμους αλλά η μισθολογική διαφορά δεν είναι πια ενεργή».


«Τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά», προσθέτει με νόημα.


 


Η αντίδραση αυτή του Γ. Κατρούγκαλου έρχεται μετά από νέο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα», που κάνει λόγο για 22 ιδιωτικά συμφωνητικά που είχε υπογράψει η δικηγορική εταιρεία του νυν υπουργού με πελάτες που αξιώνουν χρηματικά ποσά από το Δημόσιο.


Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα:


«1. Η δικηγορική εταιρεία Κατρούγκαλος και Συνεργάτες που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 μετά την εκλογή του κ. Κατρούγκαλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν έχει καταθέσει ούτε ένα συμβόλαιο στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έως την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, δηλαδή έως τις 25 Ιανουαρίου. Αντιθέτως στις 30 Ιανουαρίου, δυο ημέρες δηλαδή, μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων και ενώ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ανέστειλε πλήρως την δικηγορική του ιδιότητα η εταιρεία του Γιώργου Κατρούγκαλου καταθέτει στον ΔΣΑ 22 πανομοιότυπα συμφωνητικά, όπως αυτό που δημοσίευσε το «Βήμα της Κυριακής» και κατοχυρώνει σε όλα αμοιβή 12% επί των ακαθάριστων αποδοχών που θα διασφαλίσουν οι πελάτες του. Και τα 22 συμφωνητικά προβλέπουν ρητώς ότι στην περίπτωση διάλυσης της εταιρείας Κατρούγκαλου (διαλύθηκε  δυο εβδομάδες αργότερα) τα δικαιώματα της αμοιβής ανήκουν αποκλειστικά στον Γιώργο Κατρούγκαλο.


2. Σύμφωνα με πληροφορίες του ‘Βήματος’ η προηγούμενη εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου ( Παπακωνσταντίνου – Κατρούγκαλος – Χλέπας και Συνεργάτες) απέρριψαν αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου να δοθούν στη δημοσιότητα και τα συμφωνητικά που είχαν υπογραφεί από δημοσίους υπαλλήλους με την συγκεκριμένη εταιρεία.


3. Από την στιγμή που η εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου εμφανίζει μηδενική δραστηριότητα ως την ημερομηνία των εθνικών εκλογών , ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει τώρα να διευκρινίσει από πού προέρχονται τα έσοδα των 18.000 ευρώ που ο ίδιος δήλωσε ότι κατέγραψε η εταιρεία του το 2014. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από τις προκαταβολές των 200 ευρώ που εισέπραττε η εταιρεία Κατρούγκαλου από κάθε πελάτη της που προσέτρεχε σε αυτήν για νομική βοήθεια. Σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα ηθικής τάξεως που εγείρονται πλέον για τον αναπληρωτή υπουργό είναι ακόμη μεγαλύτερα και θα πρέπει να απαντηθούν τόσο από τον ίδιο όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου που μέχρι σήμερα τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του».


hotdoc


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X