Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Λευκός γάμος: Όταν το ζευγάρι δεν κάνει σεξ
Λευκός γάμος: Όταν το ζευγάρι δεν κάνει σεξ  thumbnail

Λευκός γάμος: Όταν το ζευγάρι δεν κάνει σεξ

Τι είναι ο λευκός γάμος; 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
0 Λευκός ή ανολοκλήρωτος νόμος οφορό την ανικανότητα των μελών του ζευγαριού να καταφέρουν να έχουν τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Η ανικανότητα αυτή επιμένει για σημαντικό χρονικό διάστημα, παρ' όλες τις προσπάθειες και την έντονη επιθυμία κοι των δυο μελών του ζευγαριού νο έχουν ολοκληρωμένη οεξουαλική επαφή. Η παράταση του προβλήματος έχει σοβαρές φυχολογικές επιπτώσεις κοι δηλητηριάζει τη σχέση Το μέλη του ζευναριού βιώνουν το πρόβλημα οσν ένα τρομερό μυστικό, διστάζουν νο απευθυνθούν σε έναν ειδικό. ενώ επιπλέον δέχονται την πίεση των ανυπόμονων συγγενών και Φίλων να κάνουν ένα παιδί.


Πού οφείλεται ο Λευκός γάμος;


Σχεόόν ηόντα ο λευκός νόμος οφείλεται σε αίτια που δεν έχουν σχέση με τη σωματική υγεία των μελών του ζευγαριού Η έλλειψη ενημέρωσης και εκπαίδευσης  η θρησκευτική ακαμψία και η ταύτιση της σεξουαλικόιητας με την αμαρτία και τη αποτελούν συχνό ortto του λευκού νόμου Ένος άλλος λόγος είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν διαστρεβλωμένη αντίληψη του κόλπου τους.  Μπορεί νο υηάρχει ο φόβος ότι είναι πάρα ποΛύ μικρός ή μαλακός κοι ότι θα τρουυοησιεί με τη διείσδυση του πέους. Στηνπερίπτωση αυτή είναι  δυνατό νο συνυπάρχει κοι η εμφάιon κολεοσπασμού στη σύντροφο 


Τι είναι ο κολεοσπασμός; 


Ο κολεόσπασμος είναι μια ακούσια και συνήθως επώδυνη σύσπαση των μυών που περιβάλλουν τον κόλπο, κυρίως από το κάτω μέρος. Η σύσπαση αυτή μπορεί να είναι τόσο έντονη που εμποδίζει την είσοδο του πέους. Γι αυτό το λόγο η σεξουαλική επαφή είναι αδύνατη, παρά το γεγονός ότι ο κόλπος και τα υπόλοιπο γεννητκά όργανα της γυναίκος είναι τελείως φυσιολογκά Η ίδια σύσπαση δημιουργείται όταν ο γυναικολόγος επιχειρεί να εξετάσει τη γυναίκα.


Πώς θεραπεύεται ο λευκός γόμος;


Από τη στιγμή που αηοκολυφθεί το πρόβλημα και φιτηθεί η βοήθεια ενός ειδικού, η κατάσταση συνήθως αντιμετωπίζεται με επιτυχία, Πολλά ζευγάρια μπορούν να βοηθηθούν με απλή εκπαίδευση για την ανατομία και τη φυσιολογία των νεννητικών οργάνων, με παρότρυνση και καθοδήγηση για αυτοεζερεύνηση και με σωστή πληροφόρηση από έναν ειδικό θεραπευτή Η δυαδική οεξοθεραπεία είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία με ιδιαίτερα ικανοποιητικά ποσοστά επιτυχίας.


Είναι αλήθεια ότι όσο μεγαλύτερη είναι η επιθυμία ενός άντρα για μια γυναίκα, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος να μη τα καταφέρει μαζί της στο σεξ;


Η έντονη επιθυμία και η καλή σχέση είναι παράγοντες που συμβάλλουν σε μια ικανοποιητική σεξουαλική επαφή Ορισμένες όμως φορές οι δύο σύντροφοι φορτώνουν ιη σεξουαλική τους επαφή με άλλα εξωγενή στοιχεία, τα οποία είναι δυνατό να δημιουργούν προβλήματα. Πολλές Φορές ονομάζουν ερωτική επιθυμία την αγωνία τους να ικανοποιήσουν με κάθε θυσία τον ή τη σύντροφο, θέτοντος οε δεύτερη μοίρα την προσωπική ευχαρίστηση Άλλες Φορές πάλι ονομάζουν ερωτική επιθυμία την αγωνία τους να κερδίσουν την αναγνώριση του καλού εραστή, να βεβαιωθούν ότι είναι επιθυμητοί, να ανακουφιστούν από το άγχος τους ότι π σχέση τους δεν είναι καλή.


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου Όλα για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X