Συνεχίζει να ελπίζει σε πρόκριση στο Φάιναλ Σιξ ο Ολυμπιακός

Στο κατάμεστο από φιλάθλους του Ολυμπιακού, Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, ο Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση επιβλήθηκε της Έγκερ με 8-6 , διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. H σημερινή νίκη αποκτά τεράστια σημασία για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, καθώς κέρδισε μία εκ των αντίπαλών του, στη διεκδίκηση της 3ης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στο Φάιναλ Σιξ του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτη είναι η Προ Ρέκο, ενώ η Μπαρτσελονέτα, ανεξάρτητα από το σε ποια θέση θα τερματίσει, έχει προκριθεί ως διοργανώτρια ομάδα (η τελική φάση θα γίνει στη Βαρκελώνη, 28-30 Μαϊου). Την θέση που απομένει λοιπόν διεκδικούν Ολυμπιακός, Έγκερ και Ραντνίτσκι (επιβλήθηκε με 13-10 της Μπρέσια), με τους Ούγγρους να έχουν αυτή τη στιγμή 10 βαθμούς, τη Ραντνίτσκι 9 και τον Ολυμπιακό 7.

Καθοριστικής σημασίας είναι το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν της Έγκερ με 2 γκολ διαφορά, κάτι που τους δίνει το προβάδισμα, σε περίπτωση ισοβαθμίας στην 3η θέση (στο πρώτο παιχνίδι η Έγκερ είχε κερδίσει με 10-9). Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και απαγορευτικά δύσκολο, καθώς στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια θα αντιμετωπίσει την Προ Ρέκο και τη Μπρέσια στον Πειραιά, ενώ θα δώσει το πλέον καθοριστικό παιχνίδι με τη Ραντνίτσκι στη Σερβία (στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με 13-7).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Έκγερ είχε σε εξαιρετική μέρα το Νόρμπερτ Χοσνιάτσκι, που σκόραρε δύο φορές στο πρώτο οκτάλεπτο, με τους Μυλωνάκη και Ποντικέα να απαντούν στα γκολ του (2-2). Στη δεύτερη περίοδο, οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν και πέτυχαν 4 γκολ (Μάλιαρακ, Δελακάς και Μουρίκης οι σκόρο), με τον Μίλος Τσουκ, να μειώνει λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μισού του παιχνιδιού (6-3).

Το τρίτο οκτάλεπτο, οι αμυντικές αρετές και των δύο ομάδων υπερίσχυσαν, με τον Τσουκ να σκοράρει για δεύτερη φορά, κρατώντας ζωντανή την Έγκερ στο παιχνίδι. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο γκολ, με το Χριστόδουλο Κολόμβο να σκοράρει 19 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του παιχνιδιού και να κλειδώνει τη νίκη για τους ερυθρόλευκους.

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-1, 0-1, 2-2

Σχετικά άρθρα