Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι γράφει η επιστολή Γιωτόπουλου στους φυλακισμένους απεργούς πείνας;
Τι γράφει η επιστολή Γιωτόπουλου στους φυλακισμένους απεργούς πείνας; thumbnail

Τι γράφει η επιστολή Γιωτόπουλου στους φυλακισμένους απεργούς πείνας;


Οι υπογράφοντες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν τους ρώτησε για το αν οι ίδιοι θέλουν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'


Επιστολή μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού έστειλαν ο Αλέκος Γιωτόπουλος, ο Βασίλης Τζωρτζάτος και οι υπόλοιποι κρατούμενοι της Ε2 πτέρυγας με την οποία σκληρή κριτική στους καταληψίες δημοσίων και κομματικών κτιρίων και τους φυλακισμένους απεργούς πείνας. 


 Μέσα από την επιστολή τους που απέστειλαν στην εφημερίδα το "Εθνος" εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν τους ρώτησε για το αν οι ίδιοι θέλουν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

Κάνουν λόγο για "θέατρο από αναρχικούς καταληψίες και για σταλινικό καπέλωμα και καθαρό νταβατζιλίκι". 

Ολόκληρη η επιστολή των κρατουμένων
"Τις τελευταίες μέρες διάφορες ενέργειες όπως η απεργία πείνας μια ελάχιστης μεινονότητας κρατουμένων, η κατάληψη γραφείων κόμματος, η κατάληψη ραδιοσταθμού και τα λοιπά μας προβληματίζουν έντονα. Γιατί έχουν ως κύριο αίτημά τους την κατάργηση φυλακής Γ' τύπου του Δομοκού. Εμάς, όμως, που είμαστε το σύνολο των 14 κραουμένων της πτέρυγας Ε2 αυτής της φυλακής κανείς δεν μας ρώτησε. Εμείς είμαστε τα θύματά της και εμείς είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την κατάργησή της.

Αν αυτές οι ενέργεις είχαν πραγματοποιηθεί τη χρονική περίοδο αναμέσα στην ψήφιση του νόμου τον Ιούλιο του 2014 και στις εκλογές της 25ης Γενάρη, θα είχαν κάποιο νόημα. Θα στρέφονταν ενάντια στον νόμο μιας κυβέρνησης ΝΔ που τον ψήφισε και που θα τον εφάρμοζε κατά δήλωσή της. Καμία όμως παρόμοια ενέργεια δεν έγινε τότε για να εμποδίσουν την εφαρμογή του. Αντίθετα, γίνονται σήμερα, ενώ έχει εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί την κατάργησή του. Τι νόημα έχουν λοιπόν αυτές οι ενέργειες; Είναι θέατρο για την προβολή ορισμένων; Ή μήπως αποσκοπούν στον αντίθετο από τον διακηρυγμένο στόχο, δηλαδή να καθυστερήσουν και να εμποδίσουν την κυβέρνηση να συζητήσει και ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο μέσα σε ένα κατασκευασμένο κλίμα;

Η απορία μας μεγαλώνει όταν μαθαίνουμε ότι αυτοαποκαλούνται "αντιεξουσιαστές" και "αναρχικοί". Γιατί αυτοί ήταν πάντα υπέρ της άμεσης Δημοκρατίας. Ενώ εδώ έχουμε όλοι σταλινικό καπέλωμα, καθαρό νταβατζιλίκι. Ενέργιες που μας αφορούν, αποφασισμένες εν αγνοία μας. Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε αυτές τις ενέργειες. Ζητάμε να τις σταματήσουν και να πάψουν να παρουσιάζουν ως κύριο αίτημά τους την κατάργηση της φυλακής τύπου Γ'. Αντίθετα από ότι υποστηρίζουν ζημιώνουν την υπόθεση της κατάργησής της.

Τα τεελυταία χρόνια  σωφρονιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων οδηγούσε σε σκληρότερα μέτρα, σε αυστηρούς περιορισμούς των ελάχιστων διακιωμάτων των κρατουμένων. Για π΄ρωτη φορά μια κυβέρνηση υποστηρίζει μέτρα που οδηγούν προς την αντίθετη πορεία, προς τη χαλάρωση, προς κάποια φιλελευθεροποίηση. Και οι κρατούμενοι ξεσηκώνονται; Που το πάνε τελικά;


Φυλακές Τύπου Γ'

Δομοκός, 24 Μαρτίου 2015

Γιωτόπουλος Αλέκος, Τζωρτζάτος Βασίλης, 
Δανίκας Αλέξης, Καρέτζος Πέτρος, Κασίμι Ντάσι, 
Μεμάι Χρήστος, Τσάρα Ρόλαντ, Μάρκου Φλορίν, 
Πασκαρίου Ντουμιτρέλ, Αββάς Καμάρ, 
Τζουκάλ Καμάρ, Ζουλαφκάρ Αλί,
 Καλάμ Σέικ, Σοαΐμπ Αχμέτ". 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X