Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σεξ: Ποια πρακτική προσφέρει τον πιο έντονο οργασμό;
Σεξ: Ποια πρακτική προσφέρει τον πιο έντονο οργασμό;  thumbnail

Σεξ: Ποια πρακτική προσφέρει τον πιο έντονο οργασμό;

Πράγματα που δε γνωρίζουμε για τον οργασμό 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Γιατί ο οργασμός συντελεί στην απο­συμφόρηση των γεννητικών οργάνων  της γυναίκας;


Κατά τη στιγμή του οργασμού γίνονται από τα γεννητικά όργανα της γυναίκας ακούσιες συσπάσεις που διώχνουν από την περιοχή το αίμα που συσσωρεύτηκε στη φάση της σεξουαλικής διέγερσης. Έτσι τα γεννητικά όργανα επανέρχονται στον κανονικό χους ρυθμό  αιμάτωσης γεγονός που δημιουργεί στη γυναίκα αίσθημα χαλάρωοης.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η απο­συμφόρηση γίνεται ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε ο οργασμός.


Ποια σεξουαλική δραστηριότητα δημιουργεί τον καλύτερο οργασμό στη γυναίκα;


Από έρευνες που έγιναν σε διάφορες χώρες προκύπτει ότι ο πιο έντονος οργασμός ση γυναίκα επιτυγχάνεται με τον αυνανισμό. Είναι γνωστό το παλιό γαλλικό ρητό που λέει On n' est jamais aussi bien servi que par soi meme καθώς και το σύνθημα που φώναζαν οι γυναίκες στις φεμινιστικές οργανώσεις στην Ιταλία, Con ditto con ditto orgasmo garantito


Ο ταυτόχρονος οργασμός πρέπει να είναι ο στόχος των σεξουαλικών επαφών;


Ο ταυτόχρονος οργασμός, ο μύθος του και φυσικά το κυνήγι του είναι μια ακόμη πανίδα, στην οποία πολλές φορές εμπλέκεται ένα ζευγάρι με κίνδυνο να προκύψουν προβλήματα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Όταν το ερωτικό παιχνίδι ξεκινά με ένα "στόχο- πρότυπο." ουσιαστικά γίνεται αγώνας, αγωνία. Στον οργασμό συνήθως φθάνει ο καθένας με τη σειρά του και με τον τρόπο του. Σημαντικό είναι οι δύο ερωτικοί σύντροφοι να νοιώσουν όμορφα, ερωτικά και ηδονικά. Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι πιο σπάνιος και φυσικά αν τύχει, καλώς έτυχε… Σαν εμπειρία είναι ευχάριστη αλλά όχι η μοναδική και πολύ περισσότερο όχι σαν κάτι απαραίτητο για να νιώσει το ζευγάρι σεξουαλική ολοκλήρωση. 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X