Lufthansa: Δεν ξέρουμε γιατί το έκανε

Δεν υπάρχει «η παραμικρή ένδειξη» για τους λόγους που ώθησαν τον συγκυβερνήτη του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings να ρίξει το αεροπλάνο στο βουνό, δήλωσε ο Κάρστεν Σπορ, ο επικεφαλής της Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.

«Ακόμη και στους χειρότερους εφιάλτες μας, ποτέ δεν θα φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε να συμβεί μια τέτοια τραγωδία», είπε ο Σπορ, συγκρατώντας τους λυγμούς του, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κολωνία. «Είμαστε αποσβολωμένοι εδώ στη Lufthansa, εδώ στη Germanwings», υπογράμμισε.

«Δεν έχουμε την παραμικρή ένδειξη για το τι θα μπορούσε να ωθήσει τον συγκυβερνήτη σε αυτήν τη φρικτή πράξη», συνέχισε ο Σπορ δύο ώρες αφότου οι γαλλικές αρχές αποκάλυψαν ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς, 28 ετών, κατά πάσα πιθανότητα προκάλεσε σκόπιμα τη συντριβή του αεροσκάφους στις γαλλικές Άλπεις, σκοτώνοντας τους 150 ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό.

«Κανένα σύστημα στον κόσμο δεν θα μπορούσε να εμποδίσει» την πράξη του συγκυβερνήτη. «Όποια κι αν είναι τα μέτρα ασφαλείας σε μια εταιρεία, όσο αυστηρές κι αν είναι οι διαδικασίες, τίποτα δεν θα μπορούσε να εμποδίσει μια τέτοια μεμονωμένη ενέργεια», τόνισε ο Σπορ.

Διαβάστε περισσόερα στο Real.gr

Σχετικά άρθρα