Την διέλυσε ο Τζεντίλε

Με ένα διαστημικό δεκάλεπτο η Αρμάνι πήρε τη νίκη κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα στο Μιλάνο με 99-85.
Όλο το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο τρίτο δεκάλεπτο με την εκπληκτική εμφάνιση των Ιταλών οι οποίοι πέτυχαν 35 (!) πόντους. Αφηνιασμένος ο Τζεντίλε που τελείωσε το παιχνίδι με 29 πόντους και καταλυτικός ο Χάκετ με 12 πόντους. Η Αρμάνι είχε εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα (14/30, 46%) και δεν τις κόστισε το γεγονός ότι μάζεψε 14 λιγότερα ριμπάουντ.
Η Λαμποράλ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και έδειξε ικανή να πάρει το ματς μέσα στο Μιλάνο. Στην πρώτη περίοδο ήταν μπροστά με 5, 25-20. Ισορροπημένος το δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο αρχικά η Αρμάνι δυσκολευόταν να βρει σκορ. Η Λαμποράλ έφτασα ακόμα και στο +15 με το λέι απ του Μπέγκιτς στα 6 λεπτά πριν το φινάλε για το 41-26. Κάπου εκεί πήρε την μπαγκέτα ο Τζεντίλε και ο Μπρούκς και μείωσαν το σκορ για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 39-43.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν που καθόρισε το παιχνίδι. Η Αρμάνι βγήκε από το παρκέ αγριεμένη και ένα εντυπωσιακό παιχνίδι δεν άφησε περιθώριο στη Λαμποράλ να πάρει ανάσα. Την πυροβολούσε είτε από το τρίποντο είτε μέσα από το ζωγραφιστό. Δύσκολα μπορεί να βρει κανείς επίθεση της ομάδα του Μπάνκι που να μην είναι εύστοχη. Το 35-17 της τρίτης περιόδου έφερε τους Ιταλούς να είναι μπροστά στο τέλος αυτής με 74-60.
Η τέταρτης περίοδο ήταν απόλυτα ισορροπημένη με τις δύο ομάδες να παίζουν κάπως άναρχα. Η Αρμάνι δεν ανησύχησε ποτέ και έφτασε τελικά στη νίκη με το 99-85.
Μακράν του δεύτερου κορυφαίος για την Αρμάνι ήταν ο Τζεντίλέ με 29 πόντους και 4/5 τρίποντα ενώ η Λαμποράλ είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Καλύτερος ήταν ο Σενγκέλια με 14 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 20-25, 37-43, 74-60, 99-85.

Σχετικά άρθρα