Το θερμόμετρο στα ύψη για την «Αγια Σοφιά»

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Live Sport” αναφέρει ότι πιθανότατα σήμερα θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ και ότι θα κάνει την εισήγησή του ο Χρήστος Ντουχάνης για την προσφυγή του Δύμου και των “17 πολιτών”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

“Στα ύψη το θερμόμετρο στην ΑΕΚ ως προς το γηπεδικό ζήτημα, όχι μόνο λόγω της μεγάλης δευτεριάτικης συνάντησης (Υπουργείου, ΑΕΚ και Δήμου) στη Ν. Χαλκηδόνα, αλλά και ενόψει της διάσκεψης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της “L.S.”, η διάσκεψη αυτή είναι προγραμματισμένη για σήμερα και νομικοί κύκλοι υποστήριζαν χτες ότι θα κάνει την εισήγηση του ο κ. Χρήστος Ντουχάνης, εισηγητής της υπόθεσης των προσφυγών του Δήμου και 17 πολιτών. Υπόθεση που εκδικάστηκε στις 6 Μαρτίου, ενώ ακολούθησε έπειτα από 12 μέρες η κατάθεση υπομνημάτων από τα νομικά επιτελεία των δυο πλευρών.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι σε ποσοστό 80% των υποθέσεων του ΣτΕ, η εισήγηση που κάνει στην ολομέλεια ο εκάστοτε εισηγητής αποτελεί και προάγγελο της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου. Τούτη αναμένεται να ληφθεί μετά το Πάσχα και μάλλον προς τα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαιου. Όπως και να’ χει στην ΑΕΚ θα πάρουν μια πρώτη γεύση και θα γνωρίζουν προς ποια κατεύθυνση οδεύουν τα πράγματα από την πρόταση που θα κάνει ο εισηγητής.

Ως προς τη συνάντηση της Δευτέρας, στην ΑΕΚ τόνιζαν χτες πως περιμένουν με …περιέργεια να ακούσουν από υπεύθυνα χείλη παραγόντων του Δήμου, με ποιον μαγικό τρόπο μπορεί να κατασκευαστεί γήπεδο 30.000 θέσεων στη Ν. Φιλαδέλφεια (συν κλειστά για μπάσκετ και βόλεϊ). Ουσιαστικά αμφισβητούν ότι υπάρχει έτοιμη προμελέτη του Δήμου και υποστηρίζουν ότι μόνο εκτίμηση μπορεί να κάνει ο Δήμος. Επιπροσθέτως στην ΑΕΚ έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως δεν μπορεί να κατασκευαστεί γήπεδο άνω των 22.000 θέσεων σε έκταση στρεμμάτων. Και θα υπενθυμίσουν στη συνάντηση πως ισχύουν όλα τα ανταποδοτικά προς τον Δήμο, όπως ανακοινώθηκαν πέρσι το καλοκαίρι.

Στην ΑΕΚ θεωρούν επίσης παράδοξο το γεγονός να απευθύνει ο Δήμος κάλεσμα στην ‘Ένωση για να συζητηθεί (παρόντος του υπουργού ή υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου) το γηπεδικό. Όταν η ίδια η δημοτική αρχή δεν έκατσε ποτέ στο ίδιο τραπέζι και ματαίωσε στο παρελθόν προγραμματισμένες συναντήσεις με την ερασιτεχνική και την Dimand. “Δηλαδή σε μέρες που περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θυμήθηκε ο Δήμος να κάνει ραντεβού;” τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος να σημειωθεί ότι έξω από το δημοτικό κατάστημα της Ν. Χαλκηδόνας, προγραμματίζουν μάζωξη το βράδυ της Δευτέρας οπαδοί της ΑΕΚ”.

Σχετικά άρθρα