Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συμφωνία με την Ελβετία για το κρυμμένο χρήμα
Συμφωνία με την Ελβετία για το κρυμμένο χρήμα thumbnail

Συμφωνία με την Ελβετία για το κρυμμένο χρήμα

Σε μια χώρα με παραοικονομία πάνω από 25% του ΑΕΠ, μόνο δεκαπέντε (15) αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος προς την Ελβετία πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση!


Αυτό έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή πρώτη αναγνωριστική συνάντηση που είχαν στο μέγαρο Μαξίμου ο Ελβετός υφυπουργός Οικονομικών Ζακ ντε Βατερβίλ με τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Παναγιώτη Νικολούδη.


Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκφράστηκε η πολιτική βούληση της ελβετικής πλευράς όχι μόνο να προσφέρει στοιχεία τεχνογνωσίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αλλά να συζητήσει την υπογραφή συμφωνίας ανταλλαγής στοιχείων.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ελβετικές αρχές εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία, παρατήρηση που έφερε σε αμηχανία τους Ελληνες αξιωματούχους.


Το ίδιο σκηνικό έχει πάντως επαναληφθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια: αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού του μαύρου, αδήλωτου χρήματος στην Ελβετία, εκδήλωση διάθεσης των Ελβετών να συνεργαστούν, αναφορές Ελβετών αξιωματούχων περί μη προθυμίας της Ελλάδας να ανταποκριθεί, διμερείς συναντήσεις που διαφημίζονται επικοινωνιακά χωρίς τελικά να υπογράφεται κάποια συμφωνία, την ώρα που τα… «αγνώστου προελεύσεως» κεφάλαια ταξιδεύουν προς εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους.


efsyn

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X