Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προσκύνημα σε εκκλησία έγιναν οι πλαστικές παντόφλες του Γέροντα Παϊσίου!
Προσκύνημα σε εκκλησία έγιναν οι πλαστικές παντόφλες του Γέροντα Παϊσίου! thumbnail

Προσκύνημα σε εκκλησία έγιναν οι πλαστικές παντόφλες του Γέροντα Παϊσίου!


Έντονες αντιδράσεις στους κύκλους της Εκκλησίας και στα social medias, προκάλεσε η απίστευτη πρωτοβουλία ενός ιερέα στην Λεμεσό στη Κύπρο, να θέσει σε… προσκύνημα τις πλαστικές παντόφλες του Αγίου Γέροντα Παϊσίου! Σε τραπέζι στον Ναό τοποθετήθηκαν δυο πλαστικές παντόφλες βαλμένες σε ξύλινη θήκη υπό μορφή λειψανοθήκης και μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου, προκειμένου οι πιστοί να τις… προσκυνήσουν.  


«Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο του πατέρα μου» υποστήριξε ο ιερέας που είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει αυτό το προκλητικό προσκύνημα μιλώντας στο orthodoxia.info. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως υπήρξαν αντιδράσεις και στην Κύπρο ενώ η Μητρόπολης Λεμεσού στην οποία ανήκει ο ναός που πραγματοποιήθηκε το προσκύνημα κάλεσε τον κληρικό για εξηγήσεις. Απολογούμενος στον εκκλησιαστικό ιστότοπο, είπε: «Ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα πριν την Μητρόπολη». Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την πράξη του, τόνισε πως κατά την διάρκεια εγκαινίων ιερού ναού αφιερωμένου στους Όσιους Αρσένιο και Παΐσιο, είχε τεθεί σε προσκύνηση ράσο του δεύτερου.  Το «κειμήλιο», μετά τις έντονες αντιδράσεις αποσύρθηκε. koutipandoras


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X