Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος του πέους
Παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος του πέους  thumbnail

Αλέξης, 32 ετών

Παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος του πέους

Aναγνώστης μας ρωτά: 


Γεια σας, θα ηθελα να σας ρωτησω εαν καποια χειρουργικη επεμβαση στην περιοχη των ανδρικων οργανων σε μικρη ηλικια του παιδιού περιπου 4-5 χρονων και η περιτομη του πεους επηρεαζει αρνητικα το μεγεθος και την αναπτυξη του πεους. Ευχαριστω πολυ. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Αν πράγματι υπάρχει θέμα μεγέθους του πέους, αυτό δεν έχει σχέση με την ίδια την εγχείρηση, αλλά με το λόγο για τον οποίο έγινε η εγχείρηση στην παιδική ηλικία. Άρα εκείνο που πρέπει να ελεγχθεί είναι ποια ήταν η ένδειξη της εγχείρησης. Όσον αφορά την περιτομή δεν αποτελεί λόγο καθυστέρησης της αναπτυξης του πέους.


Αναγνώστης μας είχε την εξής απορία.


Διαβάστε επίσης 
Τι προτιμούν οι γυναίκες; Ένα πέος μεγάλο σε μέγεθος ή ένα παχύ πέος;  Αντώνης. 

Στο ερώτημά σας απαντά η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων. 


Τα προβλήματα στην εικόνα σώματος των αντρών αφορούν κυρίως στο μέγεθος του πέους τους. Η εικόνα σώματος αναφέρεται στις σκέψεις που κάνει κάποιος για το σώμα του, καθώς και στις πεποιθήσεις του για το πώς οι άλλοι το αντιλαμβάνονται.
Πολλοί άντρες, επηρεασμένοι από κοινούς μύθους ή από πορνογραφικές ταινίες, διαμορφώνουν μη ρεαλιστικές αντιλήψεις σχετικά με το "φυσιολογικό" μέγεθος του πέους. Επίσης, ο μύθος ότι το μέγεθος παίζει καταλυτικό ρόλο στην ευχαρίστηση της γυναίκας ενισχύει τη σημασία που αποδίδουν οι ίδιοι στο μέγεθος του πέους.
Η εικόνα σώματος επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία κυρίως μέσα από τις σκέψεις που κυριαρχούν κατά τη διάρκεια της επαφής (Pujols 2010). Όταν, δηλαδή, οι ανησυχίες για το σώμα είναι τόσο έντονες, που διασπούν την προσοχή από τα σεξουαλικά ερεθίσματα, τότε είναι πολύ πιθανή η μείωση της ικανοποίησης και η εμφάνιση δυσλειτουργίας.
Σε πρόσφατη μελέτη, το 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι "σημαντικό" και μόνο 1% απάντησε πως είναι "πάρα πολύ σημαντικό". Το μήκος ήταν λιγότερο σημαντικό από το πάχος και 32% ανέφερε πως το πάχος είναι σημαντικό.Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος του πέους; 
Οι διακυμάνσεις στο μήκος του πέους καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, κυρίως φυλετικούς. Το μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 11 έως 15 εκ. (ο μέσος όρος για τη λευκή φυλή είναι τα 13 εκ.). Η επιστήμη έχει καθορίσει ως παθολογικό μήκος πέους αυτό κάτω από 7 εκ. (το μήκος του κόλπου είναι περίπου 7 εκ.).
Ωστόσο, οι μελέτες συμφωνούν στο ότι το πώς νιώθουμε για το σώμα μας επηρεάζει τη σεξουαλική μας ικανοποίηση πολύ περισσότερο από ό,τι τα αντικειμενικά σωματικά χαρακτηριστικά (Weaver 2006).


 


AdTech Ad


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X