Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Tο ψυχολογικό προφίλ του Andreas Lubitz -Θα γινόταν πατέρας;
 Tο ψυχολογικό προφίλ του Andreas Lubitz -Θα γινόταν πατέρας;  thumbnail

Tο ψυχολογικό προφίλ του Andreas Lubitz -Θα γινόταν πατέρας;

Στο στόχαστρο των επικρίσεων του ευρωπαϊκού τύπου αλλά και της οργής των συγγενών των θυμάτων του Airbus που διαλύθηκε στις γαλλικές Άλπεις βρίσκεται πλέον η Lufthansa, η μητρική εταιρεία της Germanwings, μετά την αποκάλυψη ότι ο 28χρονος συγκυβερνήτης έπασχε από έντονα ψυχολογικά προβλήματα που τον καθιστούσαν ακατάλληλο να πετάει ενώ την ημέρα της πτήσης είχε αναρρωτική άδεια.


Ο πιλότος-δολοφόνος είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα της συντριβής αλλά την έσκισε!


Στα ερωτηματικά για τη στάση του αερομεταφορέα που προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική αφού υπέφερε από ένα «σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο», ενώ και αυτή την περίοδο έπαιρνε αγωγή, έρχονται τώρα να προστεθούν και αυτά που προέκυψαν από την αποκάλυψη του εκπροσώπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, ότι ο μοιραίος συγκυβερνήτης της πτήσης 9525 της Germanwings είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό τη σημείωση «SIC» που σημαίνει «ειδική τακτική ιατρική εξέταση».


Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει στην Wall Street Journal εάν η σημείωση «ειδική τακτική ιατρική εξέταση» αφορούσε την ψυχική ή την σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.


Η τελευταία ιατρική εξέταση του Αντρέας Λούμπιτς χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.


Συγκλονίζουν τα ευρήματα στο σπίτι του πιλότου


Οι επικρίσεις προς την Lufthansa πυροδοτήθηκαν εκ νέου μετά και τα ευρήματα των γερμανών αξιωματούχων από τα δύο σπίτια του Λούμπιτς.


Η γενική εισαγγελία του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Αντρέας Λούμπιτς απέκρυψε ότι έπασχε από ασθένεια από τους εργοδότες του.


«Κατασχέθηκαν έγγραφα με ιατρικό περιεχόμενο που δείχνουν διαγνωσμένη νόσο και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


«Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήταν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Τα έγγραφα βρέθηκαν κατά τις έρευνες στα σπίτια του Λούμπιτς στο Ντίσελντορφ και το Μονταμπάουρ στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου.


Επίσης, ο συγκυβερνήτης της πτήσης της Germanwings Αντρέας Λούμπιτς είχε αποκρύψει ότι είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα που πέταξε με το A-320 για να το ρίξει στις πλαγιές των Αλπεων, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία του Ντίσελντορφ.


Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν σκισμένα έγγραφα αναρρωτικής άδειας, που περιέχουν λεπτομερή στοιχεία, και αφορούν και την ημέρα του γεγονότος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας που δεν προσδιορίζει το είδος της ασθένειας.


Σημειώνεται πως ο Λούμπιτς δεν άφησε σημείωμα αυτοκτονίας, ενώ από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν υπάρχουν στοιχεία που να παραπέμπουν σε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα για την ενέργειά του.


Η Γενική Εισαγγελία διευκρίνισε ότι η εξέταση των εγγράφων που έχουν βρεθεί θα διαρκέσει μερικές ημέρες.


Χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί είχαν κάνει λόγο για «σημαντικά ευρήματα» και «ενδείξεις ψυχικής νόσου» από τα αντικείμενα που πήραν μαζί τους για διερεύνηση. Απαντήσεις αναμένεται να δώσει και ο υπολογιστής του αυτόχειρα και μαζικού δολοφόνου, όπως χαρακτηρίζεται πλέον από το σύνολο του ευρωπαϊκού τύπου.


Mιλώντας σήμερα στο γαλλικό δίκτυο iΤele, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κάλεσε τη Lufthansa να δώσει όλες τις πληροφορίες για τον συγκυβερνήτη της Germanwings προκειμένου οι ερευνητές να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τους λόγους που οδήγησαν τον Lubitz στην αποτρόπαια πράξη.


«Πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα, η Δικαιοσύνη οφείλει να πει την αλήθεια στους συγγενείς των θυμάτων, αν και χθες ο εισαγγελέας έδωσε αρκετά στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ήταν μια τρελή, ανεξήγητη, φρικτή πράξη», είπε χαρακτηριστικά.


Ειδικός αναλύει το ψυχολογικό προφίλ του Andreas Lubitz -Γιατί έριξε το αεροπλάνο
Σε οδύνη οι πιλότοι της Germanwings
Στο μεταξύ, στις τάξεις της θυγατρικής Germanwings -οι πιλότοι της οποίας βρίσκονται άλλωστε σε συνεχή αντιπαράθεση με τη μητρική Lufthansa, συμμετέχοντας σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών- σημειώθηκε το περασμένο διήμερο μια «μίνι ανταρσία», καθώς πιλότοι και πλήρωμα σε ορισμένες περιπτώσεις αρνούνται να πετάξουν, με αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις.


Η Germanwings επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας «περιστασιακές διαταραχές πτήσεων» λόγω «μελών του πληρώματος που αποφάσισαν να μη λειτουργήσουν τα αεροσκάφη» μετά τη συντριβή, λόγω «συναισθηματικής οδύνης για την απώλεια φίλων και συνεργατών τους». Γι” αυτό και η εταιρεία κατέφυγε στον «δανεισμό» 11 αεροσκαφών και πληρωμάτων από άλλες αεροπορικές, όπως τη Lufthansa, την Air Berlin και την TuiFly.


Ψυχολόγοι: Δεν υπάρχει τρόπος να προληφθούν οι αυτοκτονίες πιλότων
Την ώρα που οι αρχές ερευνούν τα αίτια που μπορεί να οδήγησαν τον νεαρό γερμανό συγκυβερνήτη του Airbus A320 να οδηγήσει το αεροσκάφος στη συντριβή του στις Γαλλικές Άλπεις την Τρίτη, πιλότοι και ψυχολόγοι προειδοποιούν ότι δεν υπάρχει κάποιος αλάνθαστος τρόπος αποτροπής παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.


Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), ο οργανισμός του ΟΗΕ που ρυθμίζει τις διεθνείς αερομεταφορές, συνιστά οι πάσχοντες από κατάθλιψη να μην πετούν αεροπλάνο, αλλά στο Εγχειρίδιο Ιατρικής της Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρεται ότι οι ψυχιατρικές εξετάσεις στις υποίες υποβάλλονται τα μέλη του πληρώματος ενός αεροσκάφους «σπανίως έχουν κάποια αξία» και «δεν είναι αξιόπιστες» ως προς την πρόβλεψη ψυχικών διαταραχών


 


ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ; 


Επρόκειτο να παντρευτεί σύντομα την αγαπημένη του – Η ζωή του εξαρτάτο από εκείνη, λέει γείτονας


Μία ακόμα πληροφορία για τη ζωή του Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος παρέσυρε στο θάνατο 149 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Germanwings, βλέπει το φως της δημοσιότητας.Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών δικτύων, η τελευταία αγαπημένη του πιλότου από την οποία χώρισε περίπου ένα μήνα πριν την τραγωδία, ήταν έγκυος.

Η ξανθιά και χαριτωμένη Γκόλντμπαχ, όπως την χαρακτηρίζουν διεθνή δίκτυα, ζούσε με τον Λούμπιτς στο διαμέρισμά του, ενώ όπως αναφέρουν γείτονες, τα ονόματα και τον δύο βρίσκονταν στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού.

Την ίδια στιγμή, γείτονας του ζευγαριού δήλωσε πως από τον τρόπο που ο 28χρονος κοιτούσε την Γκόλντμπαχ έμοιαζε σαν να εξαρτούσε τη ζωή της από εκείνη.

«Έμοιαζε σαν όλη του η ζωή να εξαρτάται από εκείνη. Επρόκειτο να παντρευτούν σύντομα, τουλάχιστον έτσι μου είχαν πει. Εκείνος της είχε κάνει δώρο ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό έδειχνε ότι είχε σπάσει κάτι μεταξύ τους. Δεν ήταν σπάνιο να τους βλέπω να τσακώνονται», δήλωσε ο γείτονας στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale.X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X