Με την ψυχή στο στόμα οι Ισπανοί! (videos)

Με γκολ του Μοράτα στο πρώτο μέρος η Ισπανία νίκησε τη Σουηδία και παραμένει φαβορί για πρόκριση στα τελικά του Euro. Άνετες νίκες για Σουηδία και Αγγλία!  
Περισσότερα σε λίγο…
Ισπανία – Ουκρανία 1-0
Στο πιο αμφίρροπο ματς της βραδιάς η Ισπανία κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στους Ουκρανούς και να έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση. Με τέρμα του Μοράτα στο 28′ οι Ισπανοί πήραν το προβάδισμα και με σωστή διαχείριση μέχρι το τέλος κράτησαν την πολύτιμη νίκη.

Αγγλία – Λιθουανία 4-0
Κανένα απολύτως πρόβλημα για τους Άγγλους, οι οποίοι αντιμετώπισαν για πρώτη φορά σε επίσημο ματς τους Λιθουανόύς. Με δύο τέρματα του φορμαρισμένου Γουέλμπεκ στο πρώτο μέρος οι Άγγλοι καθάρισαν το ματς. Στο δεύτερο μέρος Στέρλινγκ και Κέιν τελείωσαν τη δουλειά για την Αγγλία, η οποία είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα του ομίλου.
Σλοβενία – Σαν Μαρίνο 6-0
Το Σαν ΜΑρίνο γνώρισε άλλη μία συντριβή. Δράστες αυτή τη φορά οι Σλοβένοι. Το αναιμικό 1-0 του πρώτου μέρους έδωσε τη θέση του στο πάρτυ που έστησαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο. Σκόρερς οι Ίλισιτς, Καμλ, Στρούνα, Νοβάκοβιτς . Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Σλοβένοι σημείωσαν τρία γκολ μέσα σε ένα τρίλεπτο, από το 49′ μέχρι το 52′. Λαζάρεβιτς και Ίλιτς διαμόρφωσαν το επιβλητικό 6-0 απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.
Ελβετία – Εσθονία 3-0
Εύκολα καθάρισαν και οι Ελβετοί στην αναμέτρηση με τους Εσθονούς. Από το πρώτο μέρος το σκορ ήταν 2-0 με τέρματα των Σχαρ και Χάκα. Στο 80’΄ο Σεφέροβιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Λιχτενστάιν – Αυστρία 0-5
Εύκολο πέρασμα για την πρωτοπόρο του ομίλου της, Αυστρία, από το Λιχτενστάιν. Χάρνικ και Γιάνκο άνοιξαν με δύο γρήγορα γκολ τον δρόμο της νίκης. Ο Αλάμπα στο 33′ έχασε πέναλτι για τους Αυστριακούς, όμως ο ίδιος πάικτης πήρε το αίμα του πίσω στο 59′ το 3-0 για να ακολουθήσει το γκολ του Γιουνόζοβιτς. Ο θρίαμβος των Αυστριακών ολοκληρώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το τέρμα του Αρναούτοβιτς.
Μολδαβία – Σουηδία 0-2
Επιτακτική ήταν η ανάγκη της κατάκτησης των τριών βαθμών από τη Σουηδία. Οι Σκανδιναβοί άνοιξαν το σκορ στο 46’με τον Ιμπραίμοβιτς.Ο άσος της Παρί κλείδωσε τη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 84′. Στις καθυστερήσεις οι νικητές έχασαν τον Γκράνκβιστ με κόκκινη κάρτα.
Σκόπια -Λευκορωσία 1-2
Οι Λευκορώσοι απάντησαν στο 44′ με τον Καλάτσεφ στο γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων που σκόραρε ο Τραικόφσκι στο 9′. Η ολική ανατροπή για τους Λευκορώσους ήρθε στο 82′ με τέρμα του Μπορντάσεφ.
Σλοβακία – Λουξεμβούργο 3-0
Περίπατο έκαναν οι Σλοβάκοι απέναντι στο Λουξεμβούργο και με το εμφατικό διατήρησαν την πρωτιά στον όμιλο. Νέμεκ, Βάις και Πέκαρικ είχαν ήδη διαμορφώσει το 3-0 πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους.
Μαυροβούνιο – Ρωσία (Σε εξέλιξη) 0-0
Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του Μαυροβούνιο – Ρωσία, καπνογόνο που έφυγε από την εξέδρα των γηπεδούχων χτύπησε στο κεφάλι τον τερματοφύλακα των Ρώσων, Ιγκόρ Ακινφέεφ. Ο τερματοφύλακας των Ρώσων έπεσε κάτω, χτυπημένος και το ματς διακόπηκε στο 2ο λεπτό. Χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα για την επανέναρξη με τον Λοντίγκιν να παίρνει τη θέση του Ακινφέεφ στα γκολπόστ.
3ος όμιλος
Σλοβακία – Λουξεμβούργο 3-0
(10′ Νέμετς, 21′ Βάις, 40′ Πέκαρικ)
Ισπανία – Ουκρανία 1-0
(28′ Μοράτα)
ΠΓΔΜ – Λευκορωσία 1-2
(9′ Τραϊκόβσκι – 44′ Καλάτσεβ, 82′ Κορνιλένκο)
5ος όμιλος
Αγγλία – Λιθουανία 4-0
(6′ Ρούνεϊ, 45′ Γουέλμπεκ, 58′ Στέρλινγκ, 73′ Κέιν)
Σλοβενία – Σαν Μαρίνο 6-0
(10′ Ίλιτσιτς, 49′ Καμπλ, 50′ Στρούνα, 52′ Νοβάκοβιτς, 73′ Λαζάρεβιτς, 88′ Ίλιτς)
Ελβετία – Εσθονία 3-0
(17′ Σχαρ, 27′ Τζάκα, 80′ Σεφέροβιτς)
7ος όμιλος
Μολδαβία – Σουηδία 0-2
(46′, 84′ πέν. Iμπραχίμοβιτς)
Λίχτενσταϊν – Αυστρία 0-5
(14′ Χάρνικ, 16′ Γιάνκο, 59′ Αλάμπα, 74′ Γιουνούζοβιτς, 93′ Αρναούτοβιτς)
Μαυροβούνιο – Ρωσία (σε εξέλιξη)

Σχετικά άρθρα