Δένει την πρωτιά η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε εύκολα της Μακάμπι στην Ισπανία με 86-75 και έχει βάλει πλώρη για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.
Μπήκε φουριόζα ο Ρεάλ Μαδρίτης στον αγώνα και με επιμέρους σκορ 14-3 ξέφυγε 3 λεπτά πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου με 20-7. Η Μακάμπι στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να σταματήσει τα ατού των Ισπανών και δυσκολευόταν να βρει σκορ, έτσι με το τρίποντο του Ρούντι σχεδόν από το κέντρο διαμορφώθηκε το 27-13 της πρώτης περιόδου.
Η Ρεάλ χαλάρωσε θεωρώντας πως το παιχνίδι είναι στο χέρι της και η μπαρουτοκαπνισμένη Μακάμπι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τους Σμίθ και Πάργκο κυρίως και επιμέρους σκορ 27-19 έφτασε στο τέλος του ημιχρόνου να είναι στο -6, για το 46-40.
Η ομάδα του Λάσο διατηρούσε σχετικά εύκολα τη διαφορά σε διψήφια… επίπεδα και καθώς η Μακάμπι είχε τραγικά ποσοστά στα τρίποντα έφτασε στο τέλος της περιόδου να προηγείται με 66-54.
Οι κακές επιθετικές επιλογές και η λανθασμένη αντιμετώπιση στην άμυνα των παικτών της Μακάμπι της κόστισαν την διεκδίκηση ενός καλού αποτελέσματος. Με αυτό το άναρχο μπάσκετ ήταν δεδομένο πως η ποιοτικότερη Ρεάλ θα επικρατούσε κάτι που έκανε τελικά με τελικό σκορ 86-75.
Κορυφαίος για τους Μαδριλένους ήταν ο Φελίπε Ρέγιες με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για τη Μακάμπι ο Πάγκο είχε 14 πόντους και 7 ασίστ.
Τα δεκάλεπτα: 27-13, 46-40, 66-54, 86-75

Σχετικά άρθρα