Σαββιδης: «Πληρώνω αμέσως»

Τέλος στο καυτό θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπαίνει μετά την νομοθετική ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση. Πλέον ο ΠΑΟΚ ως εταιρία, καταβάλλοντας το ποσό των 10.400.000 ευρώ θα εξοφλήσει πλήρως όλο το κεφάλαιο που οφείλει και θα είναι αυτάρκης και ανεξάρτητος. Κάτι το οποίο δηλωσε δημόσια ο Ιβάν Σαββίδης.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με αφορμή την τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του νόμου 4321/2015, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 35Α/27-03-2015, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την παρούσα κυβέρνηση για την προσπάθεια, τις ενέργειες και κυρίως για την αποτελεσματικότητά της.
Αυτή η κυβέρνηση έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και αμέτρητες επιχειρήσεις στη χώρα και αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο αυτή την εποχή.
Πλέον ανοίγει ο δρόμος για έναν ισχυρό, αυτάρκη και αυτόνομο ΠΑΟΚ! Από την πλευρά μας αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα τακτοποιήσουμε την οφειλή μας προς το Δημόσιο το συντομότερο δυνατό και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την ίδια καθαρή και διαφανή σχέση με το κράτος.
Απελευθερωμένοι από τα δεσμά των χρεών θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε άμεσα τη στρατηγική ανάπτυξης του ΠΑΟΚ και να οδηγήσουμε τον σύλλογο εκεί που τον ονειρευόμαστε».
Λίγες ώρες νωρίτερα, πριν από την δηλωση του Σαββίδη, η λύση που ζητούσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε δοθεί από την Κυβέρνηση. Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η Κυβέρνηση συμπεριέλαβε και τους πρόσθετους φόρους στην ρύθμιση με τις 100 δόσεις και επομένως ο Σαββίδης με 10.4 εκατομμύρια ευρώ «τελειώνει» το χρέος προς το Δημόσιο.
Ολόκληρο το σχετικό άρθρο έχει ως εξής: “Βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.), τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν καταχωρισθεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν ως ακολούθως”.

Σχετικά άρθρα