Πεντάρα η Κροατία, σοκ για Τσέχους!

Οι Λετονοί άγγιξαν το θαύμα απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου, Τσεχία, που ισοφάρισε στο τέλος (1-1). Με πέντε γκολ φιλοδώρησαν τους Νορβηγούς οι Κροάτες (5-1).
Περισσότερα σε λίγο…
Κροατία – Νορβηγία 5-1
Πολύ μεστό παιχνίδι από τους Κροάτες που κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτιά στον όμιλο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το γκολ του Μπρόζοβιτς στο 30′ και κατάφεραν να κλειδώσουν τη νίκη στο 55′ με το δεύτερο τέρμα από τον Πέρισιτς. Στο 66′ ο Όλιτς έκανε τρία τα τέρματα των Κροατών δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στην βραδιά. Στο 69′ οι Νορβηγοί έχασαν πέναλτι με τον Ελιουνούσι, ενώ στο 75′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες ύστερα από την αποβολή του Τσόρλουκα. Κανένα πρόβλημα για τους Κροάτες, οι οποίο με δέκα παίκτες σημείωσαν άλλα δύο γκολ με δύο… πράσινους. Σίλντενφελντ και Πράνιτς σφράγισαν με δικά τους τέρματα το 5-1 της Κροατίας. Πολύ καλή εμφάνιση για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.
Τσεχία – Λετονία 1-1
Με νύχια και με δόντια κράτησαν ένα μεγάλο διπλό οι Λετονοί απέναντι στην πρωτοπόρο Τσεχία αλλά λύγισαν στο 90′. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Βισνάκοβς στο 30΄’ και στη συνέχεια έπαιξαν μαζική άμυνα για να κρατήουν. Ο Πίλαρ στο 90ο λεπτό χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Τσεχία που την κρατάει πρώτη σε απόσταση ενός βαθμού από τους Ισλανδούς
Ισραήλ – Ουαλία 0-3
Μεγάλη νίκη για τους Ουαλούς που προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ράμσεϊ. Καθοριστικό τέρμα που έκοψε τον άερα των γηπεδούχων. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους το γκολ του Μπέιλ κλείδωσε τη νίκη για τους φιλοξενούμενους. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Ισραηλινούς μετά την αποβολή του Τιμπι στο 51′.Ο Μπέιλ σημείωσε άλλο ένα τεέρμα για το τελικό 1-3 Αζερμπαϊτζάν – Μάλτα 2-0
Με γκολ των Χουσείνοφ (6′) και Ναζάροφ(90+2′) οι Αζέροι νίκησαν τη Μάλτα με 2-0.
 
Καζακστάν – Ισλανδία 0-3
Την πρώτη θέση του ομίλου της διατήρησε η Ισλανδία, περνώντας εύκολα από το Καζακστάν με 3-0. Ο Γκούντγιονσεν άνοιξε το σκορ στο 20′ για να ακολουθήσουν δύο τέρματα του Μπιάρνανσον που σφράγισαν τη νίκη των Ισλανδών απέναντι στο αδύναμο Καζακστάν.

Σχετικά άρθρα