ΠΑΟΚ: Η νέα δύναμη των ομαδικών αθλημάτων

Όση χαρά δεν έχει δώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και με τον Ιβάν Σαββίδη μεγαλομέτοχο, το έδωσαν στον κόσμο του ΠΑΟΚ άλλα αθλήματα που βρίσκονται κάτω από την «αιγίδα» του ερασιτέχνη. Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας από την ομάδα χάντ μπολ του Δικεφάλου του Βορρά, στον επεισοδιακό τελικό με αντίπαλο την ΑΕΚ, αποτέλεσε την συνέχεια της πρόσφατης κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδας από την ομάδα βόλει του ΠΑΟΚ στον τελικό με τον Ολυμπιακό.
Δύο τίτλοι, δύο κύπελλα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, από δύο ομάδες που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της διοίκησης του Α.Σ. ΠΑΟΚ. Με πολύ μικρή στήριξη από τους φιλάθλους στην πλειοψηφία των αγώνων, με εξαίρεση τους τελικούς.
Ο ΠΑΟΚ στο βόλει, φιλοδοξεί να κατακτήσει και το πρωτάθλημα καθώς ήδη στην κανονική περίοδο προηγείται αισθητά. Είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο γυναικείο ποδόσφαιρο, φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου στο ίδιο άθλημα και γενικά παρουσιάζει μία πρόοδο άνευ προηγουμένου.
Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ με πρόεδρο τον Θανάση Κατσαρή έχει υπό την εποπτεία του είκοσι αθλήματα. Έχουν σημειωθεί αρκετές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, έρχονται ακόμη μεγαλύτερες καθώς ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο ομαδικών αθλημάτων ήδη μετρά δύο τρόπαια. Χωρίς αμφιβολία ο ΠΑΟΚ τείνει να γίνει η νέα δύναμη των ομαδικών αθλημάτων, αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος. Ήδη σε λίγες ημέρες θα γίνουν εκλογές στον Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Θανάση Κατσαρή να ανακηρύσσεται εκ νέου πρόεδρος για μια ακόμη τριετία.
Είναι μια επιλογή που αρέσει και στον Ιβάν Σαββίδη. Και δεν το έχει κρύψει.Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ εισπράττει 528.000 ευρώ τον χρόνο από την ΠΑΕ βάσει της συμφωνίας που έγινε με την ΠΑΕ του Σαββίδη. Και με τις χορηγίες που φέρνουν οι έφοροι κάθε τμήματος, πρωταγωνιστεί. Με ένα μικρό μπάτζετ, ο ΠΑΟΚ ήδη πρωταγωνιστεί στα ομαδικά αθλήματα και θέλει να κυριαρχήσει στο μέλλον. Η νέα εποχή, με τον ΠΑΟΚ βασικό πρωταγωνιστή, ανατέλλει.

Σχετικά άρθρα