Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πού και πώς θα γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής
Πού και πώς θα γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής  thumbnail

Πού και πώς θα γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής

Στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου εναπόθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης,Νίκος Παρασκευόπουλος, ενδεχόμενη αλλαγή της αίθουσας διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, από την πτέρυγα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου – η οποία εξέθεσε τα προβλήματα λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου των φυλακών -, ο υπουργός παραδέχθηκε πως μεν υπάρχουν πολλά προβληματικά ζητήματα, όμως εξήγησε πως δεν υπάρχει στη χώρα μας η υποδομή για μια τέτοια δίκη και ως εκ τούτου επελέγη ως καταλληλότερος ο συγκεκριμένος χώρος.


«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της αίθουσας. Αν στην αρχή δίκης διαπιστωθεί από τους παράγοντες της δίκης αδυναμία διεξαγωγής της, ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα έχει την αρμοδιότητα να αναβάλλει τη συνέχεια της δίκης, αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και το υπουργείο Δικαιοσύνης θα έχει την ευθύνη της προετοιμασίας μιας εναλλακτικής λύσης» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικώς με την τήρηση πρακτικών, θέμα το οποίο έθεσε ως επιτακτικά αναγκαίο η βουλευτής, ο υπουργός είπε πως υπάρχει μεν προετοιμασία ως προς το τεχνικό μέρος διεξαγωγής της δίκης, η οποία προχωρεί «και θα είμαστε έτοιμοι», όμως τόνισε πως επειδή η τήρηση των πρακτικών με μαγνητοφώνηση συνεπάγεται μια πολύ μεγάλη δαπάνη, «για την οποία δεν είμαστε έτοιμοι» προς το παρόν, «δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε». www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X